hotel bell

GO SNS: Nije menjan nikakav pravilnik, samo je MUP povećao broj izvršilaca – Postupak finansijske podrške za udžbenike po Zakonu

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac reagovao je saopštenjem na pojedine optužbe od strane opozicionih stranala.

“Iako je već postala praksa da opozicija drži konferencije i izdaje saopštenja sa neproverenim i nepotpunim informacijama, i ovog puta smo, zbog istine i naših sugrađana kao politička partija kojoj je godinama unazad dato poverenje da rukovodi državom i gradom dužni da ih demantujemo po više osnova.

Postupak jednokratne finansijske pomoći za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola se sprovodi po Odluci o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Leskovca i po Zakonu o opštem upravnom postupku, koji definiše da je neophodno da se dostave dokazi za pravilno i potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja. Kako je neophodno utvrditi da je prebivalište na teritoriji grad Leskovca, neophodna je i potvrda o prebivalištu. Mora se naglasiti da je primena zakona obavezna, jer se radi o dodeli finansijskih sredstava na osnovu Rešenja koje se donosi u skladu sa pomenutim zakonom – navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke i dodaje – Postupak podele novogodišnjih paketića ne podrazumeva dodelu finansijskih sredstava, a prijava se vrši elektronskim putem radi potvrđivanja ukupnog broja dece na teritoriji grada za koje roditelji žele da preuzmu pakete i definisanja načina isporuke.”

Leskovački naprednjaci ističu da MUP nije nikakve pravilnike, već je povećao broj izvršilaca na poslovima izdavanja potvtrda o prebivalištu.

” Od 2019. godine grad Leskovce primenjuje Odluku o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Leskovca za učenike prvog razreda, pri čemu su svake godine dostavljani isti dokazi kao i sada. Samim tim, Odluka nije menjana sem što je proširena da navedeno pravo ostvaruju i učenici od drugog do osmog razreda. Po dostupnim informacijama ni MUP nije menjao nikakve pravilnike, već je povećao broj izvršioca na poslovima izdavanja potvrda o prebivalištu – ističe se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke i zaključuje – Na osnovu svega iznetog, može se zaključiti da su u postupku prikupljanja dokumentacije svi pokazali želju i operativnost da se građanima izađe u susret, a da to očigledno smeta opoziciji i danas kada su redovi mnogo manji, jer se u postupak pribavljanja dokumenata krenulo pre više od nedelju dana. Jednokratna finansijska pomoć za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola, za sve razrede, nastaviće se i u narednim godinama pod istim uslovima, jer Leskovac ne sme da stane.”

Check Also

Laboratorija malih kulturnih programa u leskovačkoj Biblioteci

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ je tokom februara meseca 2024. godine uzela učešće u projektu „Laboratorija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *