Home / DOGAĐAJI / Glumica Tanja Bošković: Leskovac ovih dana postaje centar filmskog sveta Srbije
hotel bell

Glumica Tanja Bošković: Leskovac ovih dana postaje centar filmskog sveta Srbije

Sinoć je u Leskovcu počeo 14. Internacionalni festival filmske režije LIFFE, a tim povodom je danas u Svečanoj sali grada Leskovca organizovan prijem za organizatore i goste ovog festivala.

„Grad Leskovac je širom zemlje prepoznat kao grad kulture. To dokazuje i ovaj festival koji se uspešno relizuje već 14. godina. Nažalost ove godine ne tako glamurozn kao prethodnih, ali svakako sadržaj opravdava činnjenicu da je jedan od najuspešnijih. S tim u vezi pehar Leskovački pobednik ove godine dodeljujemo Darku Bajiću, umetničkom direktoru koji sve ovo vreme zajedno sa Kulturnim centrom organizuje ovu manifestaciju – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Darko Bajić je pehar Leskovački pobednik posvetio celokupnom timu koji je tu od početka, ali i glumcima koji su bili deo festivala ali nažalost nisu više među nama poput Dragana Radovića i filmskog kritičara Milan Špičeka. Minutom ćutanja odata je počast ovim velikanima.

Glumica Tanja Bošković sa današnjeg skupa poručila je Leskovčanima da imaju na šta da budu ponosni, i da naša zemlja kako mala kasaba u ovim danima postaje izuzetno velika.

„Jako je važno da se građani ovog grada osećaju ponosno i kao da su u samom centru sveta. Ovih dana Leskovac to i jeste. Leskovac je centar srpskog filmskog neba. A mladi koju su deo festivala imaju od koga i da uče, jer će sve to ostati njima. Ma koliko ova naša zemlja izgledala kao mala provincija ovi festivali su podsetnik da sve više izgleda kao kreativni svet – kazala je glumica Tanja Bošković.

Check Also

Podeljen najnoviji Informator

Centralni naslov poslednjeg broja stranačkog glasila SNS-a jeste najava povećanja plata i penzija od 1. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *