Home / GRADOVI / Leskovac / Fudbalski klub Sloga ponovo u Srpskoj ligi – Velike uspehe čestitao gradonačelnik i najavio dodatnu podršku grada
hotel bell

Fudbalski klub Sloga ponovo u Srpskoj ligi – Velike uspehe čestitao gradonačelnik i najavio dodatnu podršku grada

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima Fudbalski klub Sloga.

Na stadionu ispod Hisara sjajna slika: desetina mališana na jutarnjem treningu, ali i prvotimci koju su u ovoj sezoni osvojili prvo mesto u Zoni Jug i obezbedili povratak u Srpsku ligu Istok.

Čelnici Sloge istakli su ovom prilikom da za uspehe u velikoj meri duguju konstantnoj podršci grada Leskovca. U okviru programskog finansiranja sportskih klubova i organizacija FK Sloga je ove godine zbog ostvarenih rezultata podržana sa dva miliona i 100 hiljada dinara od ukupno 95 koliko je opredeljeno za sve klubove koji su ostvarili pravo na finansiranje putem konkursa.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića, ukoliko Sloga i svi ostali sportski klubovi nastave pozitivan trend dobrih rezultata, lokalna smaouprava će nastojati da u narednoj godini izdvajanja poveća na 100 miliona dinara. Poruku sportistima da Leskovac stoji uz njih gradonačelnik je uputio danas, na čuvenom Sloginom igralištu, prilikom obilaska kluba.

– Sportisti našeg grada su pobednici čija su motivisanost, ljubav prema sportu i upornost nemerljivi. Oni nam konstantno pokazuju da kada nešto želite, kada verujete i uložite maksimalan trud nema nedostižnih granica. Čestitam igračima i rukovodstvu Sloge na dosadašnjem uspehu i radujem se budućim uspesima – istakao je gradočelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca je uz dobar rad istakao i infrastrukturu sa kojom novi – stari leskovački srpskoligaš upravlja i raspolaže,

– U seniorskoj ekipi Sloga ima 25 registrovanih fudbalera i trenera sa UEFA B licencom koji radi sa njima. Pored seniorske ekipe klub ima i omladinsku školu i selekcije kadeta, pionira, petlića i cicibana. Trenutno u školi trenira stotinak dece sa kojom radi pet trenera, fakultetski obrazovanih i sa potrebnim fudbalskim licencama. Iz fudbalske škole kluba ponikao je veliki broj fudbalera sa impozantnim karijerama, čak i inostranim. U ovom trenutku u omladinskim školama mnogih Superligaša kao što su Radnički Niš, Voždovac, Crvena Zvezda… za loptom jure deca koja su prve krake napravila na Sloginom igralištu. Pored dobrog ljudstva, osnov uspeha Sloge je i dobra infrastruktura. Klub raspolaže glavnim i sa dva manja terena, jedanim sa veštačkom i jednim sa prirodnom travom i balon salom otvorenom 2013. godine. U izgradnju 1300 metara kvadratnih balon sale tada je uloženo više od 25 miliona dinara – kazao je Goran Cvetanović danas na stadionu Sloge.

Predsednik Sloge Aleksandar Đorđević zahvalio je lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanoviću istakavši da su prošle godine imali budžet od milion i tri stotine hiljada dinara, a da je, zahvljujući dobrim rezultatima, taj budžet ove godine povećan na dva miliona i sto hiljada dinara:

– Zahvaljujući tom ulaganju mi ovu sezonu privodimo kraju na prvom mestu Zone jug. Mi smo već zacrtali cilj za narednu sezonu, a to je da ostanemo u Srpskoj ligi, ali prvenstveno će nam biti cilj da razvijamo mlade igrače i da ti mladi igrači naprave karijeru poput karijere Lazara Ranđelovića, koji je sada sa nama, i igraju za poznate evropske klubove – naglasio je Đorđević.

Jedan od najboljih sportista grada, fudbaler Lazar Ranđelović koji trenutno igra za Olimpijakos iz Atine, je, uručivši dres FK Sloga, gradonačelniku Cvetanoviću, rekao da ga uručuje u znak zahvalnosti na ulaganjima i podršci FK Slogi:

– Dok sam ja bio u klubu, a proveo sam mnogo godina, dosta toga sam naučio ovde, što se ispostavilo da mi je mnogo značilo u karijeri. Čestitam ekipi ulazak u Srpsku ligu i želim im sve najbolje – istakao je prvotimac Olimpijakosa Lazar Ranđelović.

Prilikom obilaska FK Sloga posebno je naglašena dobra saradnja ovog kluba sa GFK Dubočicom i ŽFK Lavicama čiji igrači koriste teren Sloge zbog najavljene izgradnje novog stadiona u Leskovcu, kao i sa OŠ Kosta Stamenković, čiji učenici povremeno teren koriste za časove fizičkog vaspitanja.

Check Also

Besplatne radionice za decu i mlade u Leskovačkom kulturnom centru

Leskovački kulturni centar je juče počeo da realizuje Zimski program radionica za decu i mlade, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *