Home / DRUŠTVO / Film “Toma“ je završen: Pogledajte prvi trejler
hotel bell

Film “Toma“ je završen: Pogledajte prvi trejler

Film “Toma“, prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji. To je priča o usponima i padovima jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, Tome Zdravkovića.

Čak i oni koji ne slušaju i ne vole narodnu muziku, priznaju da je Toma bio poseban i neponovljiv, što je, verovatni bilo glavno opredeljenje Dragana Bjelogrlića u odluci da filmom ovekoveči njegov zanimljiv život. On je, uz Nikolu Pejakovića, Zorana Lisinca i Maju Todorović i jedan od scenarista.

Milan Marić dočarava lik velikog Tome, a uloga Silvane Armenulić, koja ga je “otkrila“ i pomogla mu na početku karijere, poverena je Tamari Dragičević. U glumačkoj podeli su i Petar Benčina, Milan Kolak, Sanja Marković, Andrija Kuzmanović, Milena Radulović. Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Boda Ninković.

Muziku potpisuje Željko Joksimović, koji je i producent filma.

Ova romantična drama snimana je skoro šest meseci u Srbiji, Crnoj Gori i Americi i na njoj je radilo više od 200 ljudi. Svetsku premijeru imaće 20. avgusta na Filmskom festivalu u Sarajevu, a već sutradan otvoriti Filmske susrete u Nišu.

U bioskopima bi trebalo da se nađe sredinom septembra. Ovde možete pogledati prvi trejler.

Check Also

15. Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE od 15. do 20. septembra

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. …

Оставите одговор