Home / DRUŠTVO / Festival „Piano Summer“ od 1. do 18. avgusta
hotel bell

Festival „Piano Summer“ od 1. do 18. avgusta

Povodom predstojećeg festivala ,,Piano summer“, koji se već treću godinu zaredom  održava u Vranju,  u  sali Načelstva održana je konferencija za novinare, koju je u ime rukovodstva grada otvorio Dejan Tričković.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što će naš grad od sutra biti domaćin ovog prestižnog muzičkog događaja.  Ova manifestacija postaje tradicionalna i nadam se da će takav trend biti nastavljen i u godinama koje dolaze. U narednih 18 dana, koliko je predviđeno da traje festival, naši sugrađani će svake večeri u sali Doma Vojske  imati priliku da uživaju u  izuzetnim koncertima“, istakao je Tričković.

Goste je pozdravila i poželela im dobrodošlicu i Zorica Jović,  gradska većnica. ,,Grad Vranje zajedno sa Ministarstvom kulture podržao je ovaj muzički događaj. Nadam se da će gosti imati ugodan boravak u Vranju i uspešne koncerte, a da će najveće zadovoljstvo imati publika, jer će biti u prilici da posluša izvođenje kompozicija klasične muzike od strane vrhunskih izvođača“, dodala je ona. Prisutnima se obratila i Jana Begin, osnivač i direktor festivala,  koja se zahvalila gradonačelniku Vranja, dr Slobodanu Milenkoviću na izuzetnoj saradnji, kao i Turističkoj organizaciji, Muzičkoj školi ,,Stevan Mokranjac“ , Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije, medijima, sponzorima i svima koji su prepoznali značaj ove izuzetne manifestacije. 

,,Veliko mi je zadovoljstvo što smo ponovo u Vranju i naglašavam da je ovaj festival mnogo napredovao,   pre svega, zbog odlične saradnje sa lokalnom zajednicom. Pozivu su se ove godine odazvali vrhunski umetnici i ovo je svakakako istorijski događaj za Vranje, ali i za čitavu Srbiju“, rekao je Zoran Imširović, osnivač i umetnički direktor festivala. Konferenciji je prisustvovala i Natalia Gutman profesor Moskovskog konzervatorijuma, koja spada u najcenjenije svetske muzičare, a koja će sa umetnicima Sviatoslavom Morozovim i Dimitriom Vinnikom otvoriti ovogodišnji festival. Ona se zahvalila na toplom prijemu i dobrodošlici i istakla da sa nestrpljenjem očekuje sutrašnji koncert. 

Predviđeno je da festival traje od 1. do 18. avgusta, a pored svakodnevnih koncerata,  biće održana i Letnja akademija, brojna predavanja i majstorski kursevi klavira, violine i kamerne muzike.

Check Also

Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.