Početna / DRUŠTVO / Evo kada se otvaraju parkovi i kada će početi da rade kafići, restorani, tržni centri, gradski prevoz, vrtići i kada počinju sportski treninzi
hotel bell

Evo kada se otvaraju parkovi i kada će početi da rade kafići, restorani, tržni centri, gradski prevoz, vrtići i kada počinju sportski treninzi

Krizni štabovi Vlade Srbije usvojili su danas kalendar popuštanja mera koji donosi precizan raspored kada i šta počinje da radi.

Već od danas su otvoreni parkovi i šetališta, s tim što građani moraju biti na odgovarajućem odstojanju od minimum 2 metra.

Od danas počinju i treninzi na otvorenom, sa potpunom primenom svih preporuka za zaštitu zdravlja. Naknadno će biti doneta odluka o sportovima u zatvorenom.

Od 4. maja kreće gradski prevoz, i to u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu. U autobusima da se ne uključuje klimatizacija, a biće utvrđen maksimalan broj putnika, raspored sedenja i stajanja.

Od 4. maja uz korišćenje svih mera železnički i drumski saobraćaj mogu da se odvijaju.

Od 4. maja mogu se otvoriti i raditi restorani i kafići, u baštama uz fizičku distancu i korišćenje zaštitnih sredstava. U zatvorenom prostoru uz primenu maksimalnih mera fizičke distance od 2 metra i svih ostalih mera zaštite kao pružaoca tako i davaoca usluga.

Od 8. maja mogu početi da rade Tržni centri, uz ograničen broj ljudi, sa punim zaštitnim merama kako zaposlenih tako i kupaca.

Od 11. maja počinju da rade vrtići i produženi boravak u školama, po posebni uslovima i dodatnim merama zaštite.

Od 18. maja biće omogućen i avio prevoz.

Pogledaj takodje

UKIDA SE NAPLATA ROMINGA SA GRČKOM: Ovog leta telefoniranje i poruke sa plaže po ceni lokalnog poziva i SMS-a

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Atini, uoči Ekonomskog foruma Delfi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *