hotel bell

Dušan Stanojević, SRS: Srpski radikali se vraćaju u Skupštinu Srbije sa dve jasne poruke “Srbija u BRIKS-u” i “Otadžbina Srbija, majka Rusija”

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Leskovac predstavio je na danas održanoj konferenciji za medije program sa kojim ova stranka izlati na izbore.

Predsednik okružnog odbora i član Centralne otadžbinske uprave SRS Dušan Stanojević rekao je danas u susretu sa novinarima da namerno ne koristi izraz predizborni program zato što, kako kaže, ova stranka od osnivanja nije menjala svoju ideologiju, program i put.

“Jesmo se usavršavali ali se nikada nismo menjali. I na to smo ponosni. Čast nam je što smo u istoj borbi u kampanji kao i pre 33 godine, sa istim idejama, sa istim principima, sa istim ciljevima. Proganjani, zatvarani, zabranjivani, ukidani, nismo se nikad predali, nećemo se nikada predati i nikada nećemo odustati” – istakao je Dušan Stanojević.

Sa predizbornog mitinga održanog u Beogradu upućene su dve jasne poruke.

“Ono što mi možemo obećati građanima Leskovca, jablaničkog okruga i cele Srbije jeste da ćemo ukoliko dobijemo njihovo poverenje voditi srpski narod putem suvereniteta, putem slobode, a to znači bez Evropske unije, bez kolonizacije, bez potčinjavanja. Mi hoćemo slobodnu Srbiju, Srbiju u koraku sa vremenom, Srbiju 21. veka, Srbiju kao prvu evropsku zemlju koja se pridružuje BRIKS-u, Srbiju u najtesnijim vezama sa Rusijom, sa Kinom. To je budućnost. To je naše savezništvo. Samo radikali imaju snage da od Srbije naprave zemlju koja vodi računa o svim svojim građanima kao majka, a ne kao maćeha. Samo mi radikali možemo da od Srbije stvorimo ponosnu i uspravnu državu. Niko drugi osim radikala ne može da obezbedi da stranci u Srbiji ne dolaze kao bahati kauboji, već kao partneri koji uvažavaju naš narod i našu zemlju. Samo radikalska vlast je garant da Srbija nikada, ali nikada neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, ali isto tako obećavamo da ćemo odmah ukinuti sve sankcije bratskoj Belorusiji. Samo su radikali ti koji mogu da obezbede saradnju i sa zemljama Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, ali isključivo na ravnopravnim osnovama. Ono što je ključno, samo radikali mogu da obezbede da Srbija bude mesto gde nije sramota biti Srbin i gde možeš da budeš ponosan radikal ili građanin Srbije i kad nisi Srbin – rekao je Dušan Stanojević i dodao – Mi, dame i gospodo, u ovoj kampanji obilazimo Srbiju i upoznajemo narod sa našim ciljevima, sa našim programskim stavovima, sa onim što ćemo raditi posle ovih izbora. Ne dajemo, za razliku od svih ostalih, kratkoročna i pojedinačna obećanja, ne dajemo instant obećanja. Ta obećanja se izgube već u izbornoj noći. Mi srpski radikali obećavamo programska, sistemska i sistematska rešenja u najboljem interesu naroda. Privatni izvršitelji su veliko breme na plećima siromašnog naroda, mi ćemo ih ukinuti. Podsetiću, Srpska radikalna stranka je predala preko 100 000 potpisa za ukidanje ove pošasti. Objekti izgrađeni bez građevinskih dozvola su problem mnogih porodica, mi ćemo ih legalizovati. Cela Srbija ima problem sa zagađenim zemljištem i vodama zbog neizgrađene komunalne infrastrukture, mi ćemo je izgraditi. Bogatstvo Srbije je u rudama koje nam je Bog dao, mi ćemo ih eksploatisati. Udžbenike nam štampaju i prekrajaju jezik i istoriju hrvatski i slovenački izdavači, mi ćemo udžbenike štampati u srpskom Zavodu za izdavanje udžbenika. Srbija je izdvojila mnogo novca za finansiranje stranih privatnih kompanija koje su kod nas otvarale svoje pogone, mi ćemo finansirati domaću proizvodnju, naša mala, srednja i mikro preduzeća, našu poljoprivredu.”

Stanojević je pozvao srpski narod da glasa za srpske radikale.

“Mi smo, dame i gospodo, uvereni da će nam srpski narod 17. decembra ukazati poverenje i vratiti Srpske radikale u Narodnu skupštinu. Na ovim izborima opet učestvuje mnoštvo partija, neke učestvuju i kršenjem izbornog zakona, nisu ispunile uslove, ali eto, pronađu „rupe“ u zakonu i učestvuju. Mi srpski radikali idemo sami. S kim bismo mi mogli da idemo u koaliciju na republičkom nivou? Nema te stranke. Nema dame i gospodo Skupštine bez srpskih radikala. Jer opšte je poznato – mi se temeljito spremamo za svaku sednicu – kod nas nema improvizacija. Svaki ministar drhti od naše rasprave u Narodnoj skupštini, šta ćemo naći da ne valja u zakonskom projektu, gde ćemo ga kritikovati i sl. Uvek je tako bilo. Ako nismo bili na vlasti, a bili smo u jednom periodu i na vlasti, uvek smo bili najoštrija opozicija i spremamo se da to opet budemo, zato što smo realni političari. Mi sada ne obećavamo pobedu, na ovim parlamentarnim izborima, ali je naš cilj da budemo što jača opozicija sa što više poslanika, a doći će vreme da narod odluči da srpski radikali, posle svih nevolja, stradanja, žrtvovanja, dobiju vlast u svoje ruke i da tek onda pokažu kako se vlada. Mi, Srpski radikali smo svesni da smo jedina politička stranka u Srbiji koja se za ove 33 godine od kada postoji višestranačje nikada nije obrukala, nikada se za nama nisu vukli tragovi kriminalnih afera, pljački, pronevera, korupcije. Možete sumnjati u naše znanje, ne znamo sve. Možete sumnjati i u naše sposobnosti, ali nema toga ko može s jednim jedinim argumentom sumnjati u naše poštenje. Kroz sve nevolje, uspone i padove kroz koje smo prolazili niko nije mogao da upre prstom i da kaže da smo lopovi – naglasio je Stanojević i zaključio – Ovo je, dame i gospodo, samo deo razloga zbog kojih tražimo poverenje građana i pozivamo da svi 17. decembra izađu na izbore, da glasaju po svojoj savesti. Ali da se dobro zapamti lista dr Vojislav Šešelj Srpska radikalna stranka je pod rednim brojem tri na parlamentarnim izborima, dok su srpski radikali na rednom broju jedan na lokalnim izborima u Leskovcu u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, Socijaldemokratskom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije jer smatramo da tako najbolje možemo artikulisati potrebe građana Leskovca. Ako nas izaberete, ako za nas glasate nećete se pokajati.”

Check Also

Laboratorija malih kulturnih programa u leskovačkoj Biblioteci

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ je tokom februara meseca 2024. godine uzela učešće u projektu „Laboratorija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *