Drugi Sajam meda i cveća održan u Leskovcu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je na trgu u Leskovcu po drugi put održana manifestacija Sajam meda i cveća. Ove godine Sajam je okupio izlagače koji su svim posetiocima predstavili raznoliko cveće, med i razne proizvode od meda.

U ime grada Leskovca i gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića obratila se zamenica dr Lidija Dimitrijević:

„Ovaj događaj je prilika da se okupimo, proslavimo bogatstvo naše prirode i podržimo naše vredne pčelare i cvećare. Ove subote imamo priliku da se divimo raznolikosti boja, mirisa i ukusa koje nam priroda pruža.

Leskovac raznim manifestacijama poput Roštiljijade, Dana paprike, Dana krompira, Dana višnje, Dana kruške, Dana jagode, Dana vodenice, Festivalima posvećenim sprži i mućkalici, posvećeno čuva tradiciju ovog kraja, a sada svoj dan imaju i pčelari, medari i cvećari, zato što njihov rad zaslužuje podršku i afirmaciju.

Zahvaljujem se svim učesnicima i organizatorima koji su doprineli da ovaj sajam bude moguć.“

Bojana Danilović iz udruženja pčelara je danas kazala:

„Drago nam je što je projekat prepoznat od strane Odeljenja za ekologiju, i da se manifestacija drugi put održava u našem gradu. Zahvaljujemo se gradonačelniku Cvetanoviću i gradu na podršci.“

Na današnjem sajmu bili su i pčelari iz Pernika u čije ime se obratio Ivo Sotirov i zahvalio na gostoprimstvu, kazao da je boravak u Leskovcu lep i pohvalio organizaciju Sajma meda i cveća.

U ime cvećara obratila se Milica Stanković, kazala da manifestacija promoviše najlepše darove prirode i zahvalila se organizatorima.

Na današnjem sajmu našli su se i Stojiljković Živko i Pešić Zlatomir koji su pre 15 godina u centru Leskovca organizovali prvu izložbu pčelara.

Check Also

Udruženje “Heroine” i humana Leskovčanka donirali televizor i posteljine leskovačkoj Opštoj bolnici

Udruženje “Heroine” iz Beograda, zajedno sa humanom leskovčankom čije je ime poznato redakciji, donirali su …