Home / DRUŠTVO / Dom zdravlja u Vlasotincu dobio još jedno novo vozilo
hotel bell

Dom zdravlja u Vlasotincu dobio još jedno novo vozilo

Načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković uručio je ključeve automobila Lada niva direktorki vlasotinačkog Doma zdravlja Violeti Petrović.

On je ovom prilikom rekao da opština Vlasotince izdvaja značajna sredstva za finansiranje zdravstvenih usluga.

-Pored toga uspeli smo da izdvojimo još 1.650.000 dinara za kupovinu terenskog vozila Lada niva. Cilj nam je da omogućimo da ekipe lekara stignu do svakog pacijenta, bez obzira u kom delu opštine živi – naglasio je načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković.

Nakon dva sanitetska vozila koja su početkom godine darivale opštine Vlasotince i Crna Trava i jednog koje je nedavno poklonilo preduzeće HSV, ovo je četvrto novo vozilo ove godine u voznom parku Doma zdravlja.

-Poznato vam je da zdravstvenim uslugama „pokrivamo“ pacijente u opštinama Vlasotince i Crna Trava. U pitanju je široka i razuđena teritorija u brdsko-planinskom području. Često je veoma teško doći do pacijenta sanitetskim vozilom, zato nam znači ovo terensko vozilo – zahvalila je direktorka Petrović.

Predsednik opštine Bratislav Petrović rekao je da će lokalna samouprava obezbediti sredstva za medicinsku i nemedicinsku opremu koja je u Domu zdravlja planirana da se nabavi do kraja godine.

-Za Dom zdravlja ove godine opredeljeno 30 miliona u budžetu, ali izvesna sredstva neće biti utrošena imajući u vidu činjenicu da je 50 radnika ove ustanove, koje je do sada plaćala opština, ugovoreno od strane Fonda za zdravstveno osiguranje. Opština će nastaviti sa podrškom kao i do sada jer svi znamo koliko je važna zdravstvena zaštita – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Petrović je zahvalio svim radnicima Doma zdravlja u Vlasotincu za sve što su učinili u prethodnom periodu kako bi u uslovima pandemije spasili živote građana.

Check Also

Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.