Početna / DRUŠTVO / Dogovor o učešću svih medijskih i novinarskih udruženja u javnoj raspravi o medijskoj strategiji
hotel bell

Dogovor o učešću svih medijskih i novinarskih udruženja u javnoj raspravi o medijskoj strategiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je danas sastanak sa članovima Radne grupe za izradu medijske strategije, na kojem je postignut dogovor o tome da u javnoj raspravi koja uskoro treba da počne, učestvuju predstavnici svih medijskih i novinarskih udruženja, koja su činila pomenutu radnu grupu.

Brnabić je tom prilikom ukazala na značaj transparentnosti i inkluzivnosti celokupnog procesa izrade medijske strategije, kao i na važnost kontinuiranog dijaloga Vlade sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja.

Na sastanku je predstavljen program javne rasprave o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji.

Članovi Radne grupe za izradu medijske strategije, na sastanku održanom 27. decembra prošle godine, predali su premijerki Brnabić Nacrt medijske strategije, u čijoj izradi je učestvovao i veliki broj eksperata, predstavnika međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva, medija, medijskih javnih servisa, akademske javnosti i drugi.

Današnjem sastanku su prisustvovali i predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji i Delegacije EU u Srbiji.

Pogledaj takodje

Leskovčani odu u Niš u kupovinu a vrate se vakcinisani

Foto:facebook dragan asotirovski Za nekoliko dana u tržnim centrima širom Srbije vakcinisano je 6.000 ljudi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *