Home / DRUŠTVO / Dodeljene nagrade najboljim učesnicima literaranog konkursa povodom Svetskog dana poezije
hotel bell

Dodeljene nagrade najboljim učesnicima literaranog konkursa povodom Svetskog dana poezije

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ organizovala je dodelu nagrada najboljima na literarnom konkursu povodom Svetskog dana poezije.

Na konkurs se odazvao 21 učesnik, a učestvovali su učenici srednjih škola u Jablaničkom okrugu.Teme konkursa su bile „Napisaću ti stih“, „Pesma u meni“ i „Naš jezik je simbol mene“. Direktorka narodne biblioteke Vesna Ilić primećuje da su aktivnosti koje bibliotekari sprovode inovativne, zanimljive i imaju odličan odziv građana, bez obzira na njihovu starosnu dob.

„Ovaj konkurs pokazuje da mladi ljudi našu ustanovu vide kao kreativnu bazu za ostvarenje njihovih ideja. Biblioteka je mnogim stvaraocima bila prvi korak za njihov dalji razvoj i afirmaciju.“

Komisija u sastavu: Valentina Pavković, profesor srpskog jezika i književnosti, predsednik; Tatjana Jankov, dipl. filolog za srpski jezik i književnost i viši dipl. bibliotekar i Marija Jugović, dipl. filolog za srpski jezik i književnost i dipl. bibliotekar, odlučila je da prvu nagradu dodeli Anji Ignjatović, učnenici Srednje muzičke škole „Stanislav Binički“, Leskovac.

Drugu nagradu osvojio je Branislav Živković, Hemijsko-tehnološka škola „Božidar Đorđević Kukar“, dok je treća pripala Emiliji Živković, Gimnazija, Leskovac. Dodeljene su i dve pohvale i to Anastasiji Nikolić – OŠ „Josif Kostić“ i Aleksandra Mrakić – Srednja stručna i tehnička škola, Gradiška, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

Check Also

MALA MATURA: Rešenja testa iz srpskog jezika

Mali maturanti danas su polagali test iz srpskog / maternjeg jezika. Ovo su rešenja:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *