Početna / DRUŠTVO / Do 20. novembra rok za prijavu za takmičenje „Izvor“ u Brestovcu
hotel bell

Do 20. novembra rok za prijavu za takmičenje „Izvor“ u Brestovcu

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu i ove godine, pod nešto izmenjenim uslovima zbog epidemiološke situacije, održaće se takmičenje u pevanju izvornih narodnih pesama bez instrumentalne pratnje „IZVOR“.

Tradicionalno takmičenje u pevanju izvornih narodnih pesama već osam godina u Brestovcu okuplja muzički talentovanu decu sa ciljem da čuva tradiciju i kulturni identitet Srbije.

„Pozivamo decu starosti od 11 do 15 godine da snimke izvornih narodnih pesama po izboru ,2 pesme u ukupnom trajanju do 5 minuta, pošalju putem mejla domkulturebrestovac@gmail.com ili poštom na CD ili fleš memoriju na adresu Dom kulture Brestovac 16253 Brestovac sa naznakom za ,, Izvor“. Rok za slanje je 20.novembar 2020.godine. Na takmičenju mogu učestvovati pojedinci i grupe pevača – navode iz DK „Brestovac“.

Takmičenje se odnosi na učesnike uzrasta od 11. do 15. godina i odvija u dve kategorije:

A) pojedinačno i
B) grupa pevača – duet, tercet, kvartet…
Usled poznate epidemiološke situacije takmičenje će se odvijati u izmenjenom obliku,tj. žiri će ocenjivati prispele snimljene materijale takmičara. Snimljene pesme na CD i fleš memoriji kandidati mogu dostaviti lično ili poslati poštom na adresu :

Dom kulture; 16 253 Brestovac (za IZVOR)
ili na E-mail domkulturebrestovac@gmail.com

 • Škola može prijaviti najviše 5 (pet) kandidata.
 • Svaki kandidat izvodi po 2 (dve) pesme po sopstvenom izboru.Izvođenje pesme ne sme trajati duže od 2 minuta (ukupno trajanje snimljenog materijala do 5 minuta)
 • Uz snimljene pesme dostaviti podatke takmičara (ime i prezime, datum rođenja, naziv škole koju pohađa, adresu i broj telefona). -Prijavom na takmičenje prihvatate uslov da se snimak emituje za potrebe takmičenja na zvaničnoj stranici Doma kulture u Brestovcu. – Takmičenje će ocenjivati tročlani stručni žiri Snimke možete poslati najkasnije do 20. novembra 2020.godine. Kontakt telefoni:
  • 016/782-214,
  • 060 44 995 18- Ivana
  • 064 35 26 708- Irena
  • 064 23 68 648- Miloš


Pogledaj takodje

Odbornici „Za Leskovac zajedno“ o prostorijama, zagađenju vazduha i saniranju posledica poplava

Odbornička grupa „Za Leskovac zajedno“ održaja je danas konferenciju za medije na kojoj je istaknuto …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *