Home / DRUŠTVO / Đokoviću priznanje “Teslinog tornja“za promociju dela velikog naučnika
hotel bell

Đokoviću priznanje “Teslinog tornja“za promociju dela velikog naučnika

Novak Đoković sa koordinatorom Udruženja “Teslin Toranj“, Markom Dozetom

Najboljem srpskom i svetskom teniseru, velikom humanisti i poštovaocu dela Nikole Tesle, Novaku Đokoviću, Udruženje “Teslin toranj“ sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovca, uručili su plaketu i medalju za propagiranje lika i dela velikog naučnika

Priznanje je Novaku, pre dva dana, uručio koordinator Udruženja i direktor Tesline naučne fondacije “Nijagara“, Marko Dozet, a priču i fotografije je na svom profilu podelio predsednik Udruženja, Dušan Sinadinović.

– Kao što je poznato, Novak Đoković često javno govori o delu Nikole Tesle i ne krije divljenje prema velikom naučniku. Prošle godine je, posle osvajanja 37. mastersa, na svom profilu objavio fotografiju, obučen u majicu sa likom Nikole Tesle, koja je, takođe, dar naše fondacije. Genije svetskog tenisa, priznaćete, mogao je da obuče bilo koju od brojnih majica koje dobija od sponzora, ali je on odlučio da javno pokaže koliko se ponosi činjenicom da je Srbin, kao i Tesla. Odmah potom, Udruženje je donelo odluku da se Noletu dodeli priznanje za propagiranje Teslinog dela. Istog dana je odluku podržalo i partnersko Udruženje inženjera i tehničara.

Sinadinović, za Dnevnik juga, dodaje da se čekao trenutak za uručenje priznanja, a čitava situcija u Australiji i način na koji se ova država ponela prema velikom asu, nametnula se kao odličan povod. Ovo je naš skroman način da mu pružimo podršku, uz uverenje da će još mnogo godina biti u svetskom teniskom vrhu.

Novak Đoković je, kaže predsednik Udruženja, izrazio želju da poseti Hidroelektranu u Vučju, u čijem se kompleksu nalaze kopija Teslinog tornja i bista velikog naučnika, ali će realizacija ove ideje zavisiti od rasporeda obaveza koje svetskog broja 1 očekuju do kraja godine.

Check Also

Gradski odbor Nove DSS poziva građane da se pridruže šetnji koju u petak u Leskovcu, organizuje Srpska pravoslavna crkva i podrže hrišćanske i porodične vrednosti

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije podržao je porodičnu šetnju najavljenu za petak u Leskovcu. …

Оставите одговор