Home / Opštine / Bojnik / Đaci i sledeće nedelje u klupama u svim osnovnim i srednjim školama, od 2. do 8. decembra obolela 1.454 učenika
hotel bell

Đaci i sledeće nedelje u klupama u svim osnovnim i srednjim školama, od 2. do 8. decembra obolela 1.454 učenika

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio da se od ponedeljka, 13. decembra, u svim osnovnim i srednjim školama primenjuje prvi model nastave, odnosno da učenici nastavu pohađaju neposredno.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 2. do 8. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.454 (0,19 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 13 (0,03 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 127 (0,31 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 15 (0,04 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela prešlo na onlajn nastavu (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.