Početna / DRUŠTVO / Deseta jubilarna izložba leskovčanke Marije Petković
hotel bell

Deseta jubilarna izložba leskovčanke Marije Petković

izlozba pudrijera i autor izlozbe

U Narodnom muzeju u Leskovcu danas je postavljena izložba radova leskovačke umetnice Marije Petković pod nazivom „Uspomene i sećanja“.

Ekipa Dnevnik juga danas je posetila galeriju Narodnog muzeja i tom prilikom razgovarala sa autorom izložbe, Marijom Petković.

Ova izložba je jedan intiman prostor, ovde su predmeti koje sam skupljala godinama. U njoj se bavim uspomenama i sećanjima, zato je sam naziv izložbe takav. Tu su sadržane pored ličnih i kolektivne uspomene i sećanja. Želja za ovim je krenula 2008. godine kada sam dobila prvu pudrijeru koja me je fascinirala svojom delikatnom obradom i estetikom. Ostale predmete sam dobila od svojih prijatelja, neke sam kupovala i sada ih imam u kolekciji oko 250.

Nakon više od 20 kolektivnih izložbi u zemlji i nostranstvu ova leskovačka umetnica izložiće u galeriji Suluj u Beogradu.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, izložba će biti otvorena za posetioce od utorka 25.11.2020. do 08.12.2020. Izložba se može posetiti od utorka do subote u periodu od 12-18 h časova.


Pogledaj takodje

Leskovčani odu u Niš u kupovinu a vrate se vakcinisani

Foto:facebook dragan asotirovski Za nekoliko dana u tržnim centrima širom Srbije vakcinisano je 6.000 ljudi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *