hotel bell

Dela leskovačke umetnice Ane Mikarić po peti put u Latinskoj Americi

U Centru kulture UNSA u gradu Arequipa, u Peruu, otvorena je izložba umetničkih slika pod nazivom “El Origen” umetnice iz Leskovca Aleksandre Ane Mikarić. 

Povodom proslave 195 godina postojanja Universidad Nacional de San Agustín – UNSA otvoreno je sedam izložbi u galerijskim prostorima ove ustanove gde je naša umetnica predstavila svoj rad u saradnji sa južnoameričkim umetnicima Juan Manuel Champi Huamani i Fabricio Lara koji su u umetničkoj saradnji svako sa svojom prošlošću velikim koracima krenuli ka budućnosti.

Ova izložba je prikaz zajedničkog rada troje umetnika koji su u svom radu prikazali ono što prepoznaju kao zajedničku nit naših udaljenih kultura koje se ogledaju u zajedničkom poreklu sveta koji poznajemo.

Na slikama koje je Aleksandra predstavila u Peruu prepoznajemo naše Vinče i figurine Lepenskog Vira koje smo i ranije susretali u njenom radu kojim nastoji da ukaže na vrednost naše povezanosti sa tim delom prošlosti.

Učesnici ove izložbe dobro su poznati umetnici latinske amerike, čuveni Fabricio Lara iz Bolivije i Juan Manuel Champi iz Perua. Naša umetnica i ranije je najavila saradnju sa umetnicima ovih zemalja a sledeći projekat biće tokom naredne godine prikazan u Evropi nakon premijere u Muzeju savremene umetnosti u Santa Cruzu.

Ove godine peta po redu izložba naše umetnice u Latinskoj Americi deo je niza izložbi koji će se nastaviti kroz zajedničke projekte sa umetnicima ovog kontineta.

Izložba je realizovana uz podršku Srpskog konzulata u Boliviji i njene ekselencije počasnog konzula Žane Petković Kuljača de Rodriguez.

Check Also

U nedelju u Domu zdravlja i Opštoj bolnici Leskovac preventivni ultrazvučni pregledi dojke i PSA test koji otrkiva tumor prostate bez zakazivanja

Uprava Doma zdravlja Leskovac najavila je za vikend nastavak višegodišnje akcije Ministarstva zdravlja sa preventivnim …

Оставите одговор