Home / DRUŠTVO / Dani domaćeg filma u Leskovcu 29. i 30. oktobra
hotel bell

Dani domaćeg filma u Leskovcu 29. i 30. oktobra

Foto:FCS

Manifestacija Dani domaćeg filma održaće se 29. i 30. oktobra u više od 40 bioskopa širom Srbije, kao inicijativa Filmskog centra Srbije i partnera – organizacije DOK Srbija i lokalnih bioskopa i Kulturnih centara, saopštili su organizatori.

Petak, 29. oktobar, rezervisan je za dokumentarni program, u okviru kojeg će biti prikazano ukupno 12 domaćih dokumentarnih filmova u 26 gradova u Srbiji. Dokumentarni filmovi koji će se naći na programu su Pejzaži otpora Marte Popivode, Koreni Tee Lukač, Telenovela sivo u koloru Filipa Martinovića, Srećna Nova, Jivu Mladena Kovačevića, Viktorija, 15 Mine Petrović, Govori da bih te video Marije Stojnić, Blizanci satkani od sna Lee Vahrušev i Seada Šabotića, Drenjine Nikole Stojanovića, Zaklinjem se… Nikole Dragovića i Milutina Petrovića, Potreba za mržnjom Filipa Čolovića, Dida Nikole Ilića i Corine Schwingeuber Ilić i Fejt i Branko autorke Catherine Harte, navodi se u saopštenju.

U subotu, 30. oktobra, na programu su dva domaća igrana filmaJedini izlaz u režiji Darka Nikolića, sa Anđelkom Prpić, Ljubomirom Bandovićem, Danicom Maksimović, Nikolom Ristanovskim i Milenom Predić u glavnim ulogama, kao i film Vikend sa ćaletom Miroslava Momčilovića sa Nenadom Jezdićem, Vasom Vranešom, Brankom Vidakovićem, Katarinom Radivojević i Jelenom ĐukićCena ulaznice za igrane filmove je 100 dinara.

Gradovi u kojima će se manifestacija održati su Lazarevac, Zrenjanin, Vrbas, Beograd, Apatin, Lajkovac, Ivanjica, Gračanica, Vrnjačka Banja, Sopot, Prijepolje, Subotica, Niš, Blace, Bor, Arilje, Bačka Palanka, Kanjiža, Doljevac, Požarevac, Gornji Milanovac, Jagodina, Trstenik, Leskovac, Negotin i Loznica.

Check Also

Izašao novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu

U izdanju Leskovačkog kulturnog centra izašao je novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *