Danas počinje leto, a sa letom i Leskovac zablista u punom sjaju

Danas, 20. juna, počinje leto, a prvi dan najdužeg godišnjeg doba trajaće 15 časova i 30 minuta.

Leto počinje kada Sunce dostigne svoju najvišu tačku na nebu, a to donosi najduži dan u godini i najkraću noć.

U 22 časova i 50 minuta, kalendarski ulazimo u najtopliji period godine koji donosi sa sobom ne samo duge, sunčane dane, već i niz događaja i manifestacija koje čine naš grad posebnim.

Leskovac je grad koji tokom leta živi u punom sjaju. Leskovačko leto, manifestacija koja je u toku nas svake godine podseća na važnost zajedničkog druženja, kulture i tradicije, nudeći bogat program koji obuhvata koncerte, takmičenja, sportske događaje i zabavu za sve generacije.

“Leskovački karneval”, koji počinje 3. jula, jedan od najboljih u regionu, svojom živopisnošću, maskama i raskošnim paradama, donosi radost i veselje u naše ulice. Pozivamo sve da nam se pridruže u ovoj raskošnoj proslavi života, boja i raznolikosti.

Neizostavan deo leskovačkog leta je i “Leskovačka roštiljijada”, koja će se održati od 26. avgusta. Ovaj najpoznatiji gastronomski festival okuplja ljubitelje dobrog ukusa iz cele Srbije i šire. Svi zajedno ćemo uživati u najboljim specijalitetima sa roštilja, uz zvuke muzike i mnoštvo zabavnih aktivnosti.

Naše leto je vreme kada Leskovac blista u svojoj punoj lepoti i kada pokazujemo gostoprimstvo i duh koji nas krase. Uz manifestacije koje obeležavaju ovo doba, svako može pronaći nešto za sebe i uživati u trenucima stvarajući lepe uspomene.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …