Dan otvorenih vrata i izložba studentskih radova na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu

Danas je na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu održan Dan otvorenih vrata uz izložbu studentskih radova, sa ciljem upoznavanja mladih sa programima i mogućnostima koje fakultet nudi.

“Dani otvorenih vrata su manifestacija koju organizujemo na kraju letnjeg semestra i cilj je da buduće studente upoznamo sa programima studiranja na našem fakultetu. Ove godine, pored klasičnog upoznavanja sa prostorom i mogućnostima, pripremili smo i izložbu radova studenata sa smera industrijski dizajn tekstila i odeće, koju su spremili u toku ove školske godine. Došli su nam đaci iz Niša, Vranja i Leskovca,” izjavila je Tajana Šarac.

Pored izložbe, studenti su pripremili i modnu reviju, o kojoj je govorila studentkinja četvrte godine Anita Ilić:

“Ja sam došla na ideju da deo prostora na fakultetu preuredimo kako bi naredne generacije imale prostor za iste. Tu smo i organizovali reviju, napravili postavku, i rezultat toga vidite danas.”

Dekan fakulteta, Dragiša Savić, govorio je o značaju dana otvorenih vrata, izložbe i revije koja je za ovu priliku pripremljena:

“Dragi učenici i studenti, mi smo danas ovu manifestaciju nazvali Danom otvorenih vrata kako bi vas upoznali sa programima i načinom rada, iako verujem da većina vas već zna. Danas smo za vas pripremili i izložbu, a u laboratorijama su prezentacije onoga što naši studenti rade.”

Novoizabrani rektor niškog Univerziteta, Jovan Stepanović, takođe je prisustvovao ovom događaju, što je dodatno uveličalo manifestaciju.

Dan otvorenih vrata na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu bio je izvanredna prilika za mlade da se upoznaju sa fakultetom, njegovim programima i mogućnostima, te da vide radove i dostignuća svojih vršnjaka u oblasti industrijskog dizajna tekstila i odeće.

Check Also

NAPRED, ORLOVI! Srbija može protiv Slovenije – podrži je i ti PATRIOTSKIM TIKETOM!

Srbija je favorit protiv Slovenije – iskoristi najveće kvote! Očekivano ili ne, fudbaleri Srbije poraženi …