Početna / DRUŠTVO / DA LI ĆE SRPSKI TURISTI U GRČKU NA MORE: Grci juče demantovali, danas i srpska ministarka tvrdi da nikakav memorandum nije potpisan
hotel bell

DA LI ĆE SRPSKI TURISTI U GRČKU NA MORE: Grci juče demantovali, danas i srpska ministarka tvrdi da nikakav memorandum nije potpisan

Grčki ministar turizma demantovao je sinoć da je potpisan bilo kakav memorandum o otvaranju granica za srpske turiste za letnju turističku sezonu.

On-line sastanak koji su imali grčki ministar turizma Haris Teokaris i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić bio je informativan i na njemu nije postignut nikakav dogovor – navode grčki mediji.

Vest o potpisivanju memoranduma danas je demantovala i sama ministarka Tatjana Matić.

„Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić demantovala je navode pojedinih medija u Srbiji koji su objavili da je potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije Covid-19, između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva turizma Republike Grčke. Matić je istakla da Memorandum koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju tokom predstojeće letnje sezone, nije potpisan, već je predviđeno da bude usaglašen i potpisan kada se ispune svi uslovi o kojima je bilo reči na jučerašnjem sastanku sa grčkim ministrom za turizam Harisom Teokarisom.

Ministarka je precizirala da ti uslovi, između ostalog, uključuju međusobno  priznavanje sertifikata o vakcinaciji i uspešan plan imunizacije, kao i druge tehničke detalje koji će biti utvrđeni u narednom periodu. Potpisivanju Memoranduma prethodiće usvajanje teksta Memoranduma od strane vlada Republike Srbije i Republike Grčke -“ navodi se u saopštenju Ministarstva  trgovine, turizma i telekomunikacija.

Foto: arhiva Dnevnika Juga

Pogledaj takodje

Počinje rasplet….Odbojkaši u Topoli “napadaju“ Karađorđa

Do kraja prvenstva u Poštanska štedionica Prvoj odbojkaškoj ligi, ostala su dva kola, a već …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *