Home / DRUŠTVO / Cvetanović: Protesti su pravo građana, a blokada puteva kršenje zakona
hotel bell

Cvetanović: Protesti su pravo građana, a blokada puteva kršenje zakona

Za četvrt veka, koliko se aktivno bavim politikom, bar polovinu sam proveo u opoziiji, ali nikada nismo ni pozivali, ni huškali ljude na blokadu puteva, rekao je predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, zamoljen za komentar o današnjoj najavi blokada ulica širom Srbije

Svako ima pravo da iskaže svoju volju i stav, nezadovoljstvo, građansku neposlušnost, ali niko nema pravo da po Ustavu narušava tuđi integritet, ocenio je Cvetanović:

– Po zakonu je zabranjena blokada auto-puteva. To su međunarodni putevi, tu je zakon jasan. Niko ne sme da pravi blokadu tih, kao i reginalnih puteva. Pozivam one koji to hoće da rade, da razmisle o majkama sa decom, o vatrogasnim službama, hitnim slučajevima gde je nekom potrebno da ide na operaciju ili porođaj, ili gde god da je krenuo. Ustavom je svakom zagarantovana sloboda kretanja. Dok šetnjom, okupljanjima, govorom iskazuju svoje nezadovoljstvo, to je potpuno opravdano i logično jer ne možemo svi da imamo iste stavove i isto mislimo, i uvek može da bude bolje.

Onima na vlasti to bi trebalo i da odgovara, jer ih usmerava, čini boljim i kvalitetnijim, tera da se ispravljaju, smatra on:

– Dakle, bunt, neposlušnost, borba za bolje sutra, da se reše problemi je potpuno opravdana, ali ne i blokada puteva. Ali, svako neka radi svoj posao, a građani najbolje vide ko radi u njihovom interesu.Organizatori protesta su politički akteri, koji su u vreme svoje vlasti bili na najnižim granama odgovornosti u sopstvenim partijama. Te partije su danas potpuno razbijene, od jedne Demokratske stranke nastalo je 20 frakcija i svako pokušava da bude gazda u svom selu. To je njihovo legitimno pravo, ali oni tu pokazuju samoljubivost i da ih interesi građana uopšte ne zanimaju.

Leskovac je, od 5. oktobra do preuzimanja vlasti Koalicije na čelu sa Srpskom naprednom strankom, kaže Cvetanović, bilo imao četiri predsednika opštine iz redova demokrata, koji su imali priliku da pokažu šta znaju i umeju. Nisu uradili ništa i to narod nije zaboravio, ocenio je Goran Cvetanović.

Check Also

Kontakt telefoni za proveru upisa u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da će otvoriti kontakt …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *