hotel bell

Cvetanović: Opozicija se bavi svakakvim stvarima – Dužni smo da svojim sugrađanima iznesemo istinu

“Na izborima 17. decembra opredeljujemo se da li ćemo nastaviti putem kojim se krećemo prethodnih godina. Putem prosperiteta, ekonomske stabilnosti, novih puteva, škola, vrtića, novih radnih mesta i sigurne budućnosti… Izbor je između svega navedenog, sa jedne strane, i povratka u prošlost, u sivilo, i uništenje svega postignutog, od strane onih koji su samo zainteresovani da narodno rečeno obrste stabilne gradske i republičke finansije – kazao je na današnjoj konferenciji za medije, lider leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović.

Cvetanović se u svom obraćanju osvrnuo na prozivke opozicije koje se tiču paketa pomoći za starije sugrađane ali i na prozivke vezane za decu, odnosno za refundaciju novca za knjige i potrebno vreme za pribavljanje dokumentacije.

“Praksa podele paketa za penzionere se sprovodi još od vremena korone, a novina je ta što će sad pakete dobiti svi penzioneri bez obzira na visinu penzije. Dakle ovu akciju radimo kontinuirano i najavljena je i pre nego što se moglo pretpostaviti da će izbori biti raspisani za decembar tekuće godine. Što se tiče udžbenika čitav postupak sproveden je prema zakonskim propisima,što je neophodno jer se radi o dodeli finansijskih sredstava. MUP je pojačao rad kako bi se efikasnije izdavale potvrde a nadoknada za iste se ne naplaćuje – dodao je Cvetanović osvrćući se na postupke kojima se opozicija služi kako bi dobila glasače.

“Moram danas naglasiti zanimljivosti i kontradiktornosti kada je u pitanju kampanja opozicije. Postupke lokalne samouprave koji se sprovode u skladu sa zakonskim odredbama kritikuju predstavnici partije koji nisu umeli i znali da na ispravan način da izvrše predaju liste za učešće na predstojećim izborima i činjenicu da su evidentirane brojne nepravilnosti za koje su dobili 48 časova da ih isprave što su i učinili, pa je lista potvrđena. Odlični kritičari, još bolji teoretičari, praktičari, ne bih rekao. Za Leskovac zajedno sada na izborima ne nastupa kao grupa građana, kao što su tvrdili, već nastupa u koaliciji s apolitičkim opcijama. Zajedno u Leskovcu zastupa Nebojša Cakić, sa političkom strankom Narodni pokret Srbije koju u Leskovcu zastupa Zoran Stamenković koji je shvatio da ne može u SNS-u gde su pošteni ljudi, i Građanskom demokratkom partijom koju u Leskovcu zastupa Petar Đorđević. Dakle, davanjem glasa za ovu koaliciju birači ne glasaju za Grupu građana “Za Leskovac zajedno”, već daju glas za političku stranku “Zajedno” iz Beograda, Narodni pokret Srbije iz Beograda i Građansko demokratskoj partiji iz Novog Sada. Samo kako bi zavarali građane oni u nazivu liste koriste ime Leskovca. Dalje, Za Leskovac zajedno radi i na frontu Nove DSS. Samo juče su sakupili 6 potpisa u novoj DSS i onda im je gospodin Cakić pomogao sakupljanje potpisa, što znači da svako ko glasa za Novu DSS glasa za Cakića i Zdravkovića i obrnuto – dodao je Cvetanović.

Cvetanović se u svom izlaganju dotakao i strukture liste opozicionih partija.

„Gospodin Zdravković, moj kolega, osim jednog stomatologa, kao i kolega dr Rangelov, na svojoj listi nemaju kanditate iz struke. Što je, po mom skromnom mišljenju, čudno. Zato što je najveća solidarnost uvek postoji među kolegama, bilo koje struke, uvažavanje, poštovanje, pogotovo ako se duži vremenski period bavite tim poslom. Oni imaju samo sebe i nikog više. Da li se tu radi o nedostatku podrške, o nedostatku autoriteta, neizainteresovanosti ili o egu, nije na meni da sudim. Ono što se mora priznati kolegi Rangelovu, je činjenica da je listu predao sa ispravnom dokumentacijom – zaključio je Cvetanović.

Check Also

Laboratorija malih kulturnih programa u leskovačkoj Biblioteci

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ je tokom februara meseca 2024. godine uzela učešće u projektu „Laboratorija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *