Home / DOGAĐAJI / Čuveni forenzičar Nenad Šipka u Nišu 18. juna rekonstruiše ubistva koja su potresla Srbiju
hotel bell

Čuveni forenzičar Nenad Šipka u Nišu 18. juna rekonstruiše ubistva koja su potresla Srbiju

Regionalna kancelarija posrednika Nis, kao saradnik Centra za forenzička istraživanja doo Novi Sad, organizuje skup 18.06.2019.godine u Nišu.

Predavač je Nenad Šipka, forenzičar, sudski veštak sa višegodišnjim iskustvom na poslovima forenzičkih istraživanja krivičnih dela i poslovima sudskih veštačenja.

Violeta Stamenkovič predstavnik Regionalna kancelarija posrednika Nis, navodi da će predavanja biti iz oblasti forenzičkog istraživanja sa posebnim osvrtom na Balistiku, vatreno i hladno oružje, forenzičku 3D rekonstrukciju krivičnih dela ubistva i ubistva u pokušaju vatrenim oružjem primenom najsavremenijeg softvera za tu namenu – FARO REALITY, uz upotrebu laserskog 3D skenera – FARO FOCUS3D. Takođe, ističe da je Centra za forenzička istraživanja doo Novi Sad, pored Nacionalnog kriminalističko – tehničkog centra MUP – a RS NKTC), jedini u Republici Srbiji vrši forenzičko istraživanje mikrotragova, ljuspica i briseva boje. Forenzičko istraživanje mikrotragova, ljuspica i briseva boje se primenjuje kada dolazi do njihovog identifikovanja na predmetima zatečenim na licu mesta krivičnog dela.

Nenad Šipka između ostalog fokusiraće se na prezentaciju 3D rekonstrukciju ubistava: Nikole Albijanića iz Niša, Velibora Vučurovića iz Novog Sada, Jelene Krsmanović Marjanović iz Borče, ubistva gardista, Tuzlanske kapije.

Prezentacija je namenjena za advokate, tužioce, sudije, pravnike i sva druga zainteresovana lica. Dodatne informacije o ovom događaju mogu se dobiti na e-mail: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com . Skup će se održati u Regionalni centar Nis (Park Svetog Save)

Check Also

Danas proslavljamo Svetu braću, Ćirila i Metodija – Dan slovenske pismenosti i kulture

Ćirilo i Metodije, u narodu poznati i kao Sveta braća, bili su braća iz Soluna, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.