Home / HRONIKA / COHIBA, MONTECRISTO, TRINIDAD: Zaplenjene 624 kubanske cigare vredne 45.000 dolara
hotel bell

COHIBA, MONTECRISTO, TRINIDAD: Zaplenjene 624 kubanske cigare vredne 45.000 dolara

Carinici su, u saradnji sa policijom, 17. juna 2022. godine na aerodromu “Nikola Tesla“ sprečili pokušaj trojice putnika da granicu pređu sa ručnim prtljagom punim neprijavljenih kubanskih cigara.

Slučaj je otkriven kada su se trojica stranih državljana, nakon što su u Beograd doputovali iz Havane, uputili u zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Čin ulaska u zeleni kontrolni prolaz ne znači da kontrole neće biti, što je ovoga puta za rezultat imalo otkrivanje čak 624 kubanske cigare koje su pomenuti putnici spakovali u ručni prtljag.

Torbe koje su nosili sa sobom prvo su pregledane na skeneru gde su se cigare jasno videle, a potom je usledio i detaljan pregled kojim je potvrđeno da je ručni prtljag trojice putnika dupke pun tompusa raznih robnih marki u luksuznim pakovanjima, pa je ukupna vrednost neprijavljene akcizne robe procenjena na nešto više od 45 hiljada dolara.

Među otkrivenim cigarama najbrojnije su bile “Cohiba 10 Talisman“ – 160 komada, “Cohiba 55 Aniversario“ (60 komada), “Montecristo Habana Cuba edicion limitada 2012“ (60 komada), 50 komada cigara “Cohiba – Maduro-5“, 50 komada “La Gloria Cubana“, kao i 40 komada “Montecristo Linea 1935“.

Ali to nije bilo sve, jer su se u ručnom prtljagu ovih putnika našla i dva luksuzna kompleta marke “La casa del Habano“ sa po 30 ekskluzivnih cigara, kao i jedan set marke “Trinidad Habana Cuba“ sa 14 cigara.

Podsećamo putnike da prema važećim propisima u Republiku Srbiju za ličnu upotrebu mogu da unesu 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuću kombinaciju navedenih proizvoda.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.