Početna / DRUŠTVO / Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju proslavio svoj jubilej
hotel bell

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju proslavio svoj jubilej

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je obeležio deceniju postojanja i rada.

Osnovan je 11. novembra 2010.godine sa ciljem obavljanje razvojnih, istraživačkih i savetodavnih poslova u obrazovanju, a radi obezbeđenja boljeg kvaliteta obrazovnog sistema.

U sklopu Centra već nekoliko godina funkcioniše Naučni klub i Park nauke čiji je cilj usvajanje znanja na otvorenom.

„Ovaj jubilej za nas predstavlja godine rada, usavršavanja,grešaka prijateljstva,timskog rada… Godine koje su nas izdvojile kao jednu od institucija koja svoje ciljeve jasno postavljaju i njima teže. Omogućili smo stručno usavršavanje prosvetnim radnicima iz okruženja. Uspeli smo da decentralizujemo nauku i omogućili mnoštvo projekata i aktivnosti koje mlade pokreću. Otvorili smo park nauke na otvorenom, uredili letnju učionicu. Tu smo kao podrška svim školama i prosvetnim radnicima kad im je ona potrebna. Svje resurse nesebično delimo sa svima u gradu bilo da je to institucija ili pojedinci. Trudimo se i trudićemo se da timskim radom postignemo da budemo broj 1 u našem regionu kad je obrazovanje i usavršavanje u pitanju – kazala je direktorka ove institicije neformalnog obrazovanja Emina Jovanović.

U ime grada prisutnima se obratila član gradskog veća Aleksandra Đorđević.

„Za deset godina rada ove institucije postignuto je mnogo. Kroz program stručnog usavršavanja kroz seminare, stručne skupove i projekte. Za svoj predani rad ova ustanova je nagrađena Okobarskom nagradom grada Leskovca i sigurni smo da će i narednih godina nastaviti da rade još bolje i time doprineti razvoju obrazovanja i nauke u našem gradu.

Ovom prilikom prisutni su mogli da pogledaju film o uspešnom poslovanju ove ustanove u kojem je uvodnu reč dao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“ Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju ima jednu lepu tradiciju koja traje deset godina. Centar je formiran sa ciljem da se prosvetni radnici edukuju u kontinuitetu i svoje znanje prenesu na mlađe generacije. Zahvaljujući zaposlenima, čitavom timu i rukovodstvu, koji imaju znanje i znaju da ga prenesu, grad je ponosan na sve ono što ova ustanova radi – kazao je gradonačelnik u svom obraćanju.

Pogledaj takodje

Vredno priznanje za Školu za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ iz Leskovca

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ iz Leskovca je ove godine dobila Povelju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *