Home / DOGAĐAJI / „Brzinom do zvezda“ – Milica i Bogdan najbrži na takmičenju
hotel bell

„Brzinom do zvezda“ – Milica i Bogdan najbrži na takmičenju

Pobednici kvalifikacionog takmičenja u sprintu „Brzinom do zvezda“, održanog danas u SRC Vlasina, su Milica Milenković (OŠ „Siniša Janić“) u konkurenciji devojčica i Bogdan Ilić (OŠ „8.oktobar“) u konkurenciji dečaka.

Oni će, kao i po osmoro finalista, dečaka i devojčica, učestvovati na finalnom takmičenju u junu naredne godine u Beogradu. Takmičenje je održano pod motom „Disciplina,koncetracija,brzina“, a cilj je omasovljavanje dečijeg sporta, uz druženje i podrškau afirmaciji zdravog života, naglasio je koordinator projekta Nemanja Ilić.

Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine opštine Vlasotince Milan Jović koji je naglasio važnost omasovljavanja dečjeg sporta.

-Sport i druženje, uz zdrav način života, jedni su od najvažnijih segmenata odrastanja i zato je važno da ih negujemo.Pored brojnih izazova, koje donose moderne tehnologije, pravi je uspeh okupiti ovaj broj dece u jednoj sportskoj aktivnosti.Zahvaljujem Sportskom savezu na agilnosti i trudu da ovo takmičenje, kao i neka prethodna u ovoj godini, kao što su Seoske sportske igre, dovede u Vlasotince – rekao je Jović.

Na skupu je učestvovalo 80-oro dece iz sa teritorije vlasotinačke opštine i to iz :OŠ ,,8.Oktobar“(Vlasotince), OŠ ,,SinišaJanić“(Vlasotince), OŠ ,,SinišaJanić“(odelenje u Orašju),OŠ ,,BraćaMilenković“(Šišava), OŠ ,,SvetiSava“(Gložane-odelenje u Stajkovce), OŠ ,,KarađorđePetrović“(Kruševica).

Organizatori takmičenja su Srpski atletski savez i kompanija Telenor, u partnerstvu sa Sportskim savezom opštine Vlasotince.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *