Home / DOGAĐAJI / BILO JEDNOM U SRBIJI: Od 27. januara u bioskopima
hotel bell

BILO JEDNOM U SRBIJI: Od 27. januara u bioskopima

Kostimiranu istorijsku melodramu o tome kako Leskovac postaje srpski Mančester imaćete prilike da gledate u novom ostvarenju domaće kinematografije “Bilo jednom u Srbiji” 27. januara u bioskopima.

Ova romantična drama sa primesama komedije, bazirana je na stvarnim događajima i inspirisana pravim leskovačkim porodicama. Film je snimljen na autentičnim lokacijama i na melodičnom leskovačkom dijalektu.

Radnja priče smeštena je dve godine po završetku Drugog svetskog rata kada se stari prijatelji Dine i Cone, opijeni pobedom i nadahnuti uspesima koji su postigli u belom  svetu, vraćaju u oronuli Leskovac.

Dine (Nemanja Oliverić) jedan izvestan period proveo je u Parizu gde je spoznao lepote života u metropoli, ali i spoznao novi medij – ton film. Predstavlja ga publici u Leskovcu i zauvek menja ukus mladih.

Cone (Viktor Savić) je posle ranjavanja i amnezije završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja. Koristi znanje koje je stekao u Engleskoj, te pokreće točak uspeha, ali i ponovo zavodi bivšu verenicu Zorku, koja je mislila da je mrtav.

Glumačku ekipu čine: Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Boba Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Mira Banjac, Ivan Bekjarev, Dragan Boža Marjanović…

Film je režirao Petar Ristovski, a po adaptaciji Zvonimira Šimuneca, zahvaljujući ovom filmu mlađe generacije saznaće kako je Leskovac zauvek postao najveći mali grad Srbije.

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.