Bijeljinski zvaničnici u poseti Leskovcu: Nastavak saradnje za zajednički napredak

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predstavnici Bijeljine, grada pobratima Leskovca, posetili su danas Leskovac kako bi razmotrili proširenje saradnje i bratskih veza.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović kazao je ovom prilikom da je Bijeljina jedan od 16 gradova pobratima koliko ih Leskovac ima, te da bratske odnose ima i sa Banja Lukom.

„Saradnja između Leskovca i Bijeljine ima ogroman značaj za naše lokalne zajednice, ali i za šire regione u kojima se nalazimo. Kroz razmenu iskustava, ideja i resursa, možemo učiti jedni od drugih i na taj način ostvariti zajednički napredak. Lokalna saradnja postaje sve važnija u današnjem svetu, gde su globalni izazovi sve prisutniji. Kroz međusobno povezivanje i podršku, efikasnije možemo rešavati probleme i ostvarivati ciljeve koji su od zajedničkog interesa”, rekao je gradonačelnik Cvetanović, dodavši da je Bijeljina jedan od 16 gradova pobratima Leskovca.

„Saradnja sa Bijeljinom datira još od 2018. godine. Odlične odnose imali smo i sa gospodinom Mićom Mićićem. Nastavljamo saradnju i sa gospodinom Petrovićem, koji je trenutno u Briselu. Bijeljina je prvi grad van Srbije koji organizuje Kros“, istakao je Cvetanović.

Radoslav Ostojić, zamenika gradonačelnika Bijeljine kazao je ovom prilikom da su se odlučili za posetu Leskovu, kako bi produbili bratske odnose koji se godinama neguju.

„Saradnja između Leskovca i Bijeljine traje već tri godine. Nastavljamo da je širimo i proširujemo. Danas smo ovde kako bismo kroz naše privredne komore proširili bratsku saradnju. Grad Bijeljina stoji na raspolaganju svom bratskom gradu Leskovcu za sve buduće aktivnosti.“

Goran Jović, predsednik Regionalne privredne komore, naveo je da će saradnja biti usmerena na razmenu iskustava oko brendiranja proizvoda i da će naši poljoprivredni proizvođači i prehrambene industrije učestvovati na sajmu u Bijeljini.

Check Also

Tanja Stanković hiljaditi davalac krvi ove godine u Leskovcu

Leskovački Crveni krst je i juče nastavio sa organizovanjem akcija dobrovoljnog davanja krvi. Iz ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *