Home / DOGAĐAJI / Biblioteka „Desanka Maksimović“ predstavila svoje izdavaštvo
hotel bell

Biblioteka „Desanka Maksimović“ predstavila svoje izdavaštvo

Nastavljajući obeležavanje jubileja Narodna biblioteka “Desanka Maksimović”, nakon predstavljanja časopisa “Naše Vlasotince”, zainteresovanim Vlasotinčanima predstavila je svoje izdavaštvo.

Reč je o skoro decenijskom izdavaštvu, uglavnom pesnika vlasotinačkog kraja ili pak autora čija su dela vezana za Vlasotince. Pozdravljajući prisutne, direktor biblioteke Srba Takić je rekao da je u poslednjih osam godina biblioteka izdala oko stotinak knjiga.

“Juče smo obeležili deseti broj časopisa “Naše Vlasotince”, koji je svetlost dana ugledao zahvaljujući mnogobrojnim saradnicima. Veliko hvala Dragoljubu Stanojeviću, Zoranu D. Stankoviću, Saši Z. Stankoviću, Savi Ćukaloviću, Čedi Mitiću, Zoranu Daviniću, Ljiljani Milkenković Takić i Vlastimiru Stamenkoviću, koji su nas upoznali sa svojim prilozima. Naravno, dobru saradnju imamo sa Kulturnim centrom Vlasotince i Domom kulture u Vučju. Veliku podršku dala nam je i matična biblioteka “Radoje Domanović” iz Leskovca. Sada predstavamo naše izdavaštvo. Naime, trudili smo se da u proteklom periodu izdamo knjige naših pisaca ili onih autora koji pišu o našem kraju. Biblioteka je tako izdala stotinak naslova, godišnje desetak, o svojim knjigama koje su štampane uz našu podrku više će govoriti naši gosti“, rekao je između ostalog direktor vlasotinačke biblioteke Srba Takić.

Jedan od autora, čije je knjige izdala biblioteka je i prof. Luka Krstić, koji se, ovom prilikom, podsetio da je upravo na nagovor Srbe Takića njegovo “pisanije” ugledalo svetlost dana, pa je odštampano nekoliko zbirki. Prof. Krstić je iz svog bogatog opusa pročitao nekoliko pesama. Pesnikinja Ljiljana Milenković Takić je pročitala deo iz svoje knjige Natalija i David, dok je publicista i novinar Danilo Kocić govorio o leskovačkim stvaraocima , koji su naši mesto u njegovom delu Leskovački pisci i njihova dobra. On se ovom prilikom posetio značajnih pisaca iz leskovačkog kraja.

Check Also

Izmena režima saobraćaja u centru grada zbog manifestacije „Leskovački karneval“

Zbog održavanja manifestacije „Karneval Leskovac“, a na osnovu Rešenja o privremenoj izmeni režima saobraćaja, privremeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.