hotel bell

Bez zanata nema dobre zarade!

Nisu džabe naši stari govorili da ko ima zanat u rukama, uvek može da zaradi.

A onda su se vremena promenila, pa se smatralo da ko završi neki zanat, zapravo nije želeo da uči. Koliko je to ustvari daleko od istine, mogu da potvrde mnogi kvalifikovani majstori, koji su i te kako uspeli da svoje znanje unovče vremenom.

Kažu da je kod zanata najbitnija praksa. U to nema sumnje, jer koliko god neko stekao teoretska znanja, ako ne nauči da ih primenjuje u praksi, teško da će postati kvalitetan i tražen majstor.

Zanat je zlata vredan

Na svu sreću, sve je više ljudi koji shvataju koliko je korisno stručno osposobljavanje za zanimanja građevinske struke ili bilo koje druge. Upravo zato i Akademija Oxford Leskovac ima pune ruke posla, jer je broj zainteresovanih iz godine u godinu sve veći.

Prednost pohađanja stručne obuke za neko od traženih zanimanja se ne dovodi u pitanje. Tim pre što ova obrazovna institucija ima saradnju sa proverenim pojedincima i institucijama na području Leskovca, pa praktični deo koji uključuje stručno osposobljavanje za zidara, recimo, polaznici pohađaju u odabranom preduzeću.

Sve to će im omogućiti da teoretska znanja, koja takođe uključuje ovaj vid edukacije, nauče da primenjuju i u praksi.

A to dalje znači da će svaki pojedinačni polaznik, nakon što stekne sertifikat za rukovaoca građevinskim mašinama, ako se za to zanimanje odluči, na primer, biti u potpunosti osposobljen da samostalno obavlja sve poslove koje to radno mesto podrazumeva.

Dakle i teorijski i praktično će biti upućeni u materiju i u potpunosti kvalifikovani.

Praksa je ključna za dobrog majstora

Svaki iskusniji majstor, bez obzira da li je u pitanju moler, zidar, parketar ili bilo koji drugi će vam reći da iako je završio zanat ili pohađao stručno osposobljavanje za molera, tek kada je zaista počeo da radi samostalno, usavršio je sve ono što je tokom edukacije naučio i teorijski i praktično.

A upravo to je ono za šta često mladi danas nemaju mnogo strpljenja.

Ali je zato tu Akademija Oxford Leskovac da organizuje praktični deo na najbolji mogući način i da olakša polaznicima u velikoj meri.

Zato nemojte oklevati da upišete stručno osposobljavanje za armirača, na primer, ukoliko vas to zanima. Sasvim sigurno će vam značiti sticanje dodatnih kvalifikacija, pa čak i ako se ne budete bavili tim poslom odmah posle završetka edukacije. Dovoljno je da znate da u rukama imate zanat, odnosno da ste se propisno kvalifikovani. A kada dođe trenutak, bez ikakve sumnje će vam taj sertifikat i te kako značiti.

Treba dodati i da se u ovoj obrazovnoj instituciji organizuje i stručno osposobljavanje za kranistu, ali i za tesara, fasadera, dimničara i izolatera, kao i za zanimanje podopolagač, dizaličar i kamenorezac. A sva pomenuta zanimanja su tek manji deo ponude koju obuhvata stručno osposobljavanje za zanimanja građevinske struke u okviru ove obrazovne institucije.

Ono što se sasvim sigurno izdvaja kao prednost jesu cene, koje su izuzetno pristupačne. Svakog radnog dana u periodu od 08 do 17h i subotom od 09 do 14h možete izvršiti prijavu za stručno osposobljavanje za odabrano zanimanje i to ili putem telefona 069 10 20 584 i 016 214 556, kao i u prostorijama Akademije Oxford Leskovac, koje se nalaze u Zgradi Doma sindikata, u ulici Koste Stamenkovića broj 2, I sprat. A ako vam ne odgovaraju takvi načini prijavljivanja, možete osnovne informacije o sebi (ime, prezime, datum rođenja i broj telefona) poslati na mejl adresu leskovac@akademijaoxford.com.

(PROMO)

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор