Home / GRADOVI / Leskovac / Besplatni lekarski pregledi za meštane Donje Jajine i okolnih sela
hotel bell

Besplatni lekarski pregledi za meštane Donje Jajine i okolnih sela

Počela je četvrta godina kako je Savet za zdravstvo Srpske napredne stranke započeo akciju besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda .

Veliki odziv meštana Donje Jajne, Kukulovca, Šišinca i Drvodelje, potvrdjuje da gradjanima ovakvi susreti sa lekarima puno znače.

Rečenica koju, kad je zdravlje u pitanju, najčešće čujemo jeste: Bolje sprečiti, nego lečiti. Ova narodna mudrost potvrdjuje se posebno danas, u vreme kada se sve više ljudi suočava sa opasnošću od kardiovaskularnih oboljenja  i hipertenzije. Zato je preventiva važna, a broj meštana koji se odaziva besplatnim pregledima stalno raste, što potvrdjuje njihovu opravdanost:

– Kako su bolesti srca i krvih sudova, uzrok su smrti svake druge osobe u našoj zemlji, a broj obolelih od šećerne bolesti u stalnom porastu, okupljeni smo oko ideje da je prevencija najvažnija u očuvanju našeg zdravlja. Svakog vikenda podsetimo sugradjane na mere prevencije, a to su: redovna fizička aktivnost, zdrava ishrana, održavanje telesne mase u optimalnim granicama, prestanak pušenja, izbegavanje zadimljenih prostorija i redovne kontrole kod lekara, naglasila je doktor Marija Stojiljković.

Mobilne ekipe lekara, članova Saveta za zdravstvo Srpske napredne stranke, danas su obavljale preventivne preglede meštana Donje Jajne, Kukulovca, Šišinca i Drvodelje, a sutrašnja akcija namenjena je žiteljima Gornjeg Stopanja, Milanova, Dušanova i Podrimca. Prema rečima doktorke Stojiljković, u ovim selima su pregledi organzovani već nekoliko puta, a interesovanje za merenje  visine krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi je uvek izuzetno veliko.

S. Ć.

Check Also

Muzički Edikt u sredu u Leskovcu

U okviru međunarodnog festivala „Muzički edikt“ u sredu 23. juna u 18 časova u crkvi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *