Početna / Opštine / Bojnik / Beograđani primaju najveće plate, najtanji koverat i dalje kod Leskovčana
hotel bell

Beograđani primaju najveće plate, najtanji koverat i dalje kod Leskovčana

Prosečna bruto zarada za septembar je iznosila je 82. 515 dinara, dok je plata bez poreza i doprinosa dostigla 59.698 dinara.

I dalje su najplaćeniji žitelji Beograda, a najtanji koverat primaju zaposleni u Jablaničkom okrugu.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na isti mesec prošle godine, bruto i neto zarade porasle su za 11,2 nominalno, odnosno za 9,3 procenata realno.

Medijalna neto zarada za septembar iznosila je 45.817 dinara, što znači da je 50 procenata zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

Upravo u tu polovinu spadaju radno angažovani u Jablaničkom okrugu, u kome je u septembru isplaćena neto plata od 45.832 dinara. Najveća prosečna zarada isplaćena je u Medvedji 51.990, Leskovcu 46.963. Slede Medveđa sa 46.411, Lebane sa 45.545, Vlasotince u kome je zarada iznosila 41.379 i Bojnik sa prosečnom platom od 40.881. dinar.

Zaposleni u poslednje dve pomenute opštine su i najmanje plaćeni u Republici, a na dnu lestvice su i tri opštine Nišavskog okruga: Svrljig, Gadžin Han i Ražanj.

Najplaćeniji su žitelji Beograda, posebno opština Vračar, Stari grad, Novi Beograd i Savski venac, koji su u septembru primili najmanje dva puta veću platu u odnosu na prosek juga Srbije.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Uhapšen vozač kamiona iz Makedonije osumnjičen da je na putu Leskovac – Vranje udario i usmrtio mladića iz Grdelice pa pobegao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su saobraćajnu nezgodu u kojoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *