Početna / DOGAĐAJI / Beograđani pobednici Međunarodnog turnira u rukometu na pesku
hotel bell

Beograđani pobednici Međunarodnog turnira u rukometu na pesku

Dva dana su se na novom terenu za rukomet na pesku, za pehare i novčane nagrade u Leskovcu borili rukometaši iz osam klubova, i rukometašice iz sedam klubova Srbije, Bugarske i Slovačke.

Na turniru iz Master serije,pod ingerencijom EHF u Leskovcu su pobedili rukometaši Studenta iz Beograda koji su u finalu porazili Novosađane (2areg) sa 2:0 i ekipa „2areg“ iz Novog Sada, čije su ruometašice u finalu slavile nad BHC Senec- Cannabis ED iz Slovačke sa 2:1. U borbi za treće mesto, koje takođe donosi pehar i novčanu nagradu, kod rukometaša BHC Prečka brejk iz Beograda je porazila  Bugare iz Haskova, BHC Asti 91 sa 2:0, dok su kod rukometašica Beograđanke iz BHC Prečka brejk sa 2:0 porazile takođe bugarsku ekipu BHC Niki sport sa 2:0.

Sve utakmice trećeg po redu Međunarodnog turnira u rukometu na pesku „Leskovac 2019.“ vodile su sudije: Anja Pantić i Irena Anđušić, odnosno Slađana Žigić i Emilija Maksimović iz Srbije, Tea Vidović i Lena Gajović iz Hrvatske, Megi Kaneva i Rolintsa Todeva iz Bugarske. Delegat na turniru bio je Lazar Miškov(Srbija), a dvodnevni turnir pratila je i Jelena Rakonjac Erić, član komisije za rukomet na pesku EHF. Tri prvoplasirane ekipe dobile su vredne peharei podelile novčanu nagradu od 100 hiljada dinara po rasporedu. 26+14+10 hiljada.

Nagrađeni su i najuspešniji pojedinci dvodnevnog turnira. Kod rukometašica su to Jovana Ćavić (BHC 2areg,Novi Sad), prvi golman turnira je Reka Solaji(BHC Senec-Cannabis ED, Slovačka), a mis turnira Žaneta Navdova(Niki sport,Bugarska)). Kod rukometaša, pojedinačna priznanja dobili su, najbolji igrač turnira Mladen Šopić (BHC Student, Beorad), najbolji golman je Dušan Tasić((BHC 2aerg, Novi Sad) a mister turnira je Ivan Vokši (BHC Prečka brejk,Beograd).

Pogledaj takodje

Nišlije uživale u EU karavanu

EU karavan je juče posetio Niš, gde su svi zainteresovani posetioci i prolaznici imali mogućnost da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *