hotel bell

Azil za pse lutalice u Željkovcu, proširava svoje kapcitete

Problem nesavesnih vlasnika pasa, rezultirao je da se na ulicama Leskovca pojave vlasnički psi koji su postali psi lutalice.

S tim u vezi JKP”Komunalac”će proširiti svoje kapcitete u azilu u Željkovcu koji sada ima mesto za 150 pasa, a po proširenju kapaciteta ovde će svoj dom pronaći još njih 100.

“Pored prihvatilišta potrebno je da vlasnici budu odgovorniji, da ne ostavljaju svoje ljubimce na ulici, da ih sterilišu ukoliko se ne bave uzgojem i brinu o svojim najboljim prijateljima. Od naredne godine, pored pasa koji budu zbrinuti od strane JKP Komunalca, odnosno službe ZOO higijene i koji budu sterilisani, čipovani i vakcinisani, iz budžeta grada će svim zainteresovanim vlasnicima biti omogućeno da obave sterilizaciju o trošku grada, kazao je predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović, dodavši da je grad uložio 8,4 miliona dinara u proširenje kapaciteta.

Direktor JKP”Komunalc” Vladimir Sinadinović, istakao je da se ovo preduzeće trudi da obezbedi najbolje uslove za životinje, apelujući ovom prilikom na naše sugrađane da ukoliko su u prilici doniraju staru, ćebad ,jorgane i hranu jer zima predstavlja najteži period za životinje.

“Ukupan broj pasa koji imamo u prihvatilištima jeste 350. Ovde imamo oko 150 i neki plan je da kada bude završeno proširenje da ovde smestimo još stotinak pasa. Udomljenje pasa se vrši svakodnevno, od 9 do 17 časova su vrata prihvatilišta u Željkovcu ali i Turekovcu otvorena za naše sugrađane i udruženja za zaštitu životinja. Ide zimski period, nejteži za napuštene životinje i svako ko je u prilici može doći i doneti pomoć – istakao je Sinadinović.

Check Also

U ponedeljak kreće prijava za upis mališana u leskovačke vrtiće

Predškolska ustanova “Vukica Mitrović” raspisala je Javni konkurs za prijem dece na celodnevni boravak uPU …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *