Home / EKONOMIJA / AutosTop u Leskovcu zapošljava 900 ljudi, vlasnik Panajotis Picikos planira izgradnju nove fabrike za proizvodnju montažnih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda
hotel bell

AutosTop u Leskovcu zapošljava 900 ljudi, vlasnik Panajotis Picikos planira izgradnju nove fabrike za proizvodnju montažnih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović se u svom kabinetu sastao sa vlasnikom grčke kompanije AutosTop Panajotisom Picikosom i menadžerima ove firme u Leskovcu Lazarom Stojkovićem i Igorom Rajkovićem.

Povod ovog sastanka su planovi grčkog investititora da na parceli preko puta postojećeg pogona otvori novu fabriku čija delatnost će se razlikovati od postojeće. Radi se o inovativnoj proizvodnji montažnih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koja će se izvoziti na američko, evropsko i afričko tržište.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović, šef Odeljenja za imovinu Aleksandra Spasić koji su investitora izvestili o mogućnostima i vremenskim okvirima, te koracima koji će prethoditi samoj realizaciji projekta iz nadležnosti Katastra Leskovac i JVP Srbijavode.

Kompanija „AutosTop“ pored ogranaka u Irskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj, u našem gradu ima pogon sa oko 900 upošljenika. Proizvodnjom patosnica bavi se od 2013. godine. Tada je ova fabrika zapošljavala 51 radnika i predanim radom „AutosTop“ je postao jedan od vodećih investitora u Leskovcu. Činjenica da većina kompanija širi proizvodne kapacitete i delatnost, te interesovanje novih investitora za otvaranje fabrika, govore u prilog dobre privredne klime koja je i ozvaničena četvrtim sertifikatom BFC sa 96,33 % ispunjenih kriterijuma.

Uspeh grčke kompanije i visok stepen odgovornosti prema gradu u kojem posluje, ali i svojim zaposlenima, se ogleda i u činjenici da je „AutosTop“ prva kompanija koja u sklopu prostorija otvorila vrtić za decu svojih radnika. Gradonačelnik je na sastanku pohvalio inicijativu grčkog investitora koja zahteva dodatna ulaganja i organizaciju uz konstataciju da bi i ostale firme trebalo da se ugledaju na AutosTop. On se ujedno zahvalio Picikosu na donacijama u vidu svetlećih reklama koje su postavljene u centru grada i sada predstavljaju prepoznatljive simbole grada na Veternici.

Check Also

Za nedelju dana korona potvrđena kod 4.372 školarca

Foto: arhiva Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema “Servis javnog zdravlja“ koje je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *