Home / DRUŠTVO / Auto-sedišta za decu rođenu jula i avgusta
hotel bell

Auto-sedišta za decu rođenu jula i avgusta

Grad nastavlja tradiciju obezbeđivanja besplatnih auto-sedišta za decu sa teritorije grada Leskovca, a od početka godine podeljeno ih je više od 360

Milena Stevanović je ove godine prvi put postala majka, a kao i svi mladi roditelji odjednom je suočena sa velikim troškovima koje iziskuje nega novorođenčeta. Zbog toga su, kaže, pokloni poput auto-sedišta, značajna podrška svakoj porodici.

Vođena upravo tim činjenicama, lokalna samouprava, vrednujući i podržavajući porodicu, kao najvažniju instituciju društva, skromnim donacijama želi da joj olakša dolazak bebe.

– Nabavka auto-sedišta je samo jedna od mera populacione politike. To su jednokratne pomoći za porodilje i porodicu, a kasnije subvencionisanje boravka dece u vrtiću, besplatni udžbenici za prvake i mnoge druge. Deca jesu naša budućnost i zato će Leskovac uvek biti siguran partner i stabilna podrška svim roditeljima, rekla je danas Gradska većnica, Aleksandra Đorđević.

Na spisku rođenih u julu i avgustu su 182 bebe, a roditelji, koji su danas bili sprečeni da preuzmu sedišta, moći će to da urade narednih dana na portirnici opštine.

Za 2021. godinu, iz gradskog budžeta je finansirana nabavka 1.100 sedišta za bebe, a ukoliko za tim postoji potreba biće naručene dodatne količine.

Check Also

U naselju Dubočica uređena divlja deponija

Vikend akcija čišćenja i uređena ove nedelje organizovana je u naselju Dubočica. Ovom prilikom uklonjena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *