hotel bell

Auto-moto savez upozorava na pojavu divljih šlep službi: Pritužbe vozača sve češće

Iako se pojava lažnih šlep službi na srpskim putevima ne može nazvati masovnom, činjenica je da ih ima i da, predstavljajući se kao saradnici AMSS-a, koriste situaciju i “deru“ vozače.

Od početka sezone i to je vreme kada su “lažnjaci“ najaktivniji, bilo je 20-ak žalbi vozača, a pravni tim Auto-moto saveza Srbije je već materijal prosledio MUP-u, izjavio je za Tanjug, generani sekretar, Milan Nikolić.

On kaže da se divlje šlep službe najčešće pojave odmah nakon kvara, pa vozači, ubeđeni da im se osmehnula sreću, ne obraćaju pažnju na detalje. Njihovi automobili završe u privatnim radionicama, gde se “papreno“ naplaćuju, često, fiktivni kvarovi.

Nije retkost da divlje šlep službe učestvuju u saobraćajnim nezgodama, odnosno podmetanjima, kako bi do njih došlo. Na meti su posebno, ali ne i isključivo, stranci, pa AMSS upozorava vozače da, u slučaju potrebe za šlepovanjem, kontaktiraju broj 1987, jer je to jedini siguran način da ne budu prevareni.

MUP je pojačao kontrole na saobraćajnicama, posebno na Koridoru 10, kojim je, ove godine, prošlo 300.000 vozila više nego lane, izjavio je Nikolić, a prenosi Tanjug.

Check Also

Stefan Milenković sa “Amorozom“ na proslavi jubileja Kamernog orkestra

Proslavljeni srpski violinista nije prvi put u Leskovcu, ali mu je, kaže, svaki put zadovoljstvo …

Оставите одговор