hotel bell

Atletičarka Dušica Topić, Beograd zamenila za Bogojevce

Dušica Topić, atletičarka u brzom hodanju, došla je u Leskovac tačnije u Bogojevce kako bi se spremila za evropsko prvenstvo i da kao trener u Leskovcu osnuje osnovnu školu sporta, za mlade talente, da se usmere na vreme.

„Ovde sam pola godine, srce me ovde vuče, jer ovde vidim empatiju, pre svega. Nećamo da dozvolimo da se ona gubi.Svako jutro mi je trening do Jašunjskih manastira, a kupanje u hladnoj Moravi masaža. Želim da osnujem porodicu ovde. Ceo život sam posvetila atletici i želim paralelno da ostvarim veliki rezultat, ali i da kao trener radim sa decom. Leskovac sam videla kao takav grad i zaista želim da ovdašnjoj deci ponudim nesto drugačije.Da zavole sport i da baveći se njime usvoje zdrave stilove života. Volim Beograd, tamo sam rođena, ali ovde mi prija mir, tu sam se pronašla i osećam se preporođeno“, navela je Topić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, istakao je da ukoliko gospođica Topić ispuni svoju želju i preseli se u Leskovca, biće njegov kandidat za Oktobarsku nagradu.

“Kada imate atletičarku koja želi da živi u Leskovcu zbog ljudi, okoline, to su pozitivni primeri koje treba da negujemo i potenciramo. Ako gospođica Topić ispuni svoju želju i preseli se u Leskovac, sledeće godine ću je predložiti za Oktobarsku nagradu“, kazao je Cvetanović.

Check Also

Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vučje

Na deonici puta Leskovac – Vučje kod sela Strojkovce ugrađen je drugi sloj asfalta pa …

Оставите одговор