Home / DRUŠTVO / Asfaltiran put od mosta u Manojlovcu do Gornje Slatine, sanirane udarne rupe na putu Donja Jajina – Bunuški Čifluk, u toku radovi u nekoliko ulica
hotel bell

Asfaltiran put od mosta u Manojlovcu do Gornje Slatine, sanirane udarne rupe na putu Donja Jajina – Bunuški Čifluk, u toku radovi u nekoliko ulica

Završne radove na rehabilitaciji i asfaltiranju puta od mosta u Manojlovcu do Gornje Slatine danas je obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima.

Radovi na deonici dugoj 2,1 kilometar su u završnoj fazi. Izvođenje radova vrednih 15,6 miliona dinara finansira Javno predzeće „Putevi Srbije“, a radove izvodi preduzeće Trejs Srbija AD Niš.

-Uređeni su skoro svi prilazi gradu, od Brestovca do ulaza u Leskovac vredna 65 miliona, uređen je put Leskovac-Vlasotince 283,3 miliona, prilaz iz pravca Bojnika, deonica prema Petrovcu vredna 25 miliona dinara. U toku su i pripremni radovi na rekonstrukciji bulevara Nikole Pašića vrednosti 268 miliona i kada oni budu završeni i taj deo grada dobiće savremen izgled, ali o tome ćemo uskoro detaljnije kada zvanično krenu radovi – rekao je prvi čovek Leskovca i istakao uspešnu saradnju JP „Puteviu Srbije“.

Cvetanović je govorio je i o redovnom održavanju opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva i ulica na teritoriji grada Leskovca tokom 2021. godine.

-Opredeljena sredstva za ove namene iz budžeta Grada iznose 48 miliona dinara, a radove izvodi preduzeće Trejs Srbija. Ugovor će trajati do kraja godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Što se tiče ovih radova, sanirane su udarne rupe na putnom pravcu Donja Jajina-Bunuški čifluk, dok se trenutno radi na uređenju centra grada i gradskih ulica, što ste verovatno mogli da primetite – istakao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

O tehničkim detaljima radova govorio je Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ koji je naveo i spisak ulica u kojima su završeni ili su u toku radovi na krpljenju udarnih rupa.

-Danas se radi asfaltiranje u dva sloja, a pored toga uradiće i uređenje bankina ugradnjom drobljenog kamenog agregata, rešiće rigole i kompletno odvodnjavanje. Što se tiče redovnog održavanja gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva na teritoriji grada Leskovca, danas se radi krpljenje udarnih rupa u ulici Đorđa Stamenkovića i Đure Salaja. Završeni su radovi u Njegoševoj ulici, u ulici Južnomoravskih brigada i radiće se svakodnevno, ukoliko vremenski uslovi to dozvole – kazao je Novica Nikolić.

Check Also

Podeljen najnoviji Informator

Centralni naslov poslednjeg broja stranačkog glasila SNS-a jeste najava povećanja plata i penzija od 1. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *