Home / DRUŠTVO / Ambasador Irana u Leskovcu: Započetu saradnju učvrstićemo bratimljenjem
hotel bell

Ambasador Irana u Leskovcu: Započetu saradnju učvrstićemo bratimljenjem

Ambasador Rašid Hasampur ocenio je da mesta privrednoj, kulturnoj i svakoj drugoj saradnji ima, što će biti jedan od zajedničkih zadataka

Prilikom nedavnog boravka u Leskovcu, ambasador Islamske republike Iran, Rašid Hasampur, posetio je kompaniju “Nevena kolor“, koju je povezao sa dve slične u svojoj državi, a kako je danas potvrdio, njihova ozbiljnija poslovna saradnja se tek očekuje.

– Neizmerno me raduje da je, na osnovu prve posete, Njegova ekselencija prepoznala privredni i ekonomski potencijal Leskovca, koji se trudimo da razvijamo i unapređujemo. Pored stranih kompanija, u našem gradu uspešno posluju i brojna domaća preduzeća. Na današnjem sastanku smo ambasadoru predstavili firme u tri oblasti: tekstilnoj, drvnoj i poljoprivrednoj. Dogovoreno je da leskovačka preduzeća Ambasadi dostave poslovne CV-e, pa da, na osnovu toga, usledi povezivanje sa sličnim privrednim subjektima u Iranu. Složili smo se i da su nam neophodni češći susreti u narednom periodu, a prihvaćena je i inicijativa da se Leskovac pobratimi sa iranskim gradom sličnih karakteristika, rekao je u obraćanju novinarima gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

– Jednak privrednom potencijalu Leskovca je i potencijal njegovog rukovodstva, a verujem da su kapaciteti i veći nego što smo danas čuli. Uskoro ćemo odabrati budućeg pobratima ovog grada u Iranu i želimo da ta saradnja bude zvanična, formalna i kontinuirana, a ne sporadična kao do sada. Često putujemo po Srbiji, a ambasador Srbije, na isti način upoznaje Iran. To je jedan od načina za targetiranje potencijalnih saradnika u svim oblastima, posebno ekonomiji. Naša država živi i radi pod sankcijama već nekoliko decenija, a verujem da bi saradnja sa vašom državom bila i mnogo plodonosnija, da nije te prepreke. Ipak, načini da se odnosi podignu na viši nivo, uvek postoje, i mi ćemo ih i dalje zajednički iznalaziti, istakao je Ambasador Hasampur.

Check Also

„VUKOVI“ UBEDLJIVI U ZRENJANINU: Proleter – Dubočica 23:29

Rukometaši Dubočice 54 ubedljivo su večeras na gostovanju u Zrenjaninu pobedili domaći Proleter rezultatom 23:29 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *