Home / DRUŠTVO / Akcija “Moj prvi smeč“ potvrdila: Jug Srbije ima vrlo talentovane mlade odbojkaše
hotel bell

Akcija “Moj prvi smeč“ potvrdila: Jug Srbije ima vrlo talentovane mlade odbojkaše

Odbojkaški savez Srbije, u Leskovcu je proteklog vikenda, organizovao akciju “Moj prvi smeč“, u kojoj je učestvovalo 80-ak dečaka iz Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga, rođenih od 2007. do 2011. godine

Zadatak da organizuje kontrolni trenig, dobila je “Dubočica“, najveći muški odbojkaški klub na jugu Srbije:

– Muška odbojka je u problemu, ne samo u Srbiji, već širom sveta i neophodno je što ranije selektovati decu, raditi sa njima i obezbediti bazu za klubove. Ozbiljno smo pristupili zadatku organizacije akcije “Moj prvi smeč“, a poziv za učešće sa svojim mlađim selekcijama, prihvatili su klubovi iz Vranja, Kuršumlije, Prokuplja i Medveđe, uz, naravno, naše “klince’. Njih 80 je treniralo sa profesorima Goranom Nešićem, sa katedre za odbojku beogradskog Fakulteta za sport i Mithatom Blagajcem, koji je bio zadužen za fizičku pripremu, kaže za Dnevnik juga, Marijan Nikolić iz OK “Dubočica“.

U tim-u je, inače, bio i koordinator Odbojkaškog saveza Srbije za mlađe kategorije, Zoran Lajić iz Surdulice.

– Cilj akcije je da se vidi kapacitet mlađih kategorija za odbojku u nekoliko južnih okruga. Iako kontrolni trening nije organizovan sa idejom da se najtalentovaniji selektuju za reprezentaciju, 5-6 dečaka se izdvojilo i njihova imena su notirana. Među njima su i trojica članova “Dubočice“, ali su se na nekom potencijalnom spisku našli i nadareni mladi odbojkaši iz Kuršumlije i Medveđe, dodaje Nikolić.

Opšti utisak predstavnika Saveza jeste da se u Jablaničkom, Pčinjskom i Topličkom okrugu dobro radi sa mlađim kategorijama, da interesovanje dece za odbojku postoji i da su vrlo talentovana, što, ocenjeno je, neće biti dovoljno, bez ozbiljnijeg sistema promocije ovog sporta i ranog selektovanja mališana.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор