Pčelarka Marina Petković na svom imanju proizvodi tečno zlato prirode

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Marina Petković iz Donjeg Bunibroda uspela je da ostvari svoj san – radi ono što voli i voli ono što radi pa zato i uspeva da bude pravi umetnik i ne zna se da li je bolja pčelarka, majstor za prirodne sapune, sveće od voska a uzgaja paunove i gaji voćke.

Po ugledu na pčele ništa joj nije teško i ima dobre organizacione sposobnosti. Marina ima 100 košnica i proizvede 20 kg najkvalitetnijeg meda koji brzo dolazi do zadovoljnih i vernih mušterija iz čitave Srbije. Za kupce se bori kvalitetom, konstantno ulaže u proizvodnju, edukuje se i usavršava i drži radionice i predavanja mladim budućim pčelarima.

Danas je Marinu – prvu ženu pčelara- nosioca gazdinstva posetio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

“Razvojni put gopođe Marine nam pokazuje da se u našem gradu svaki san može ostvariti, ali uz mnogo truda, zalaganja, odricanja, volje i ljubavi. Naša domaćica, pravi pčelarski majstor, svima može da služi za primer uspešne žene u biznisu, koja je poput pčela koje gaji, izuzetno snažna, organizovana i hrabra. Siguran sam da će ona postati pravi lider u našem kraju i uzor svima koji žele da krenu vašim stopama.“

Marina Petković, iskoristila je ovu priliku da poruči svim maldim ljudima koji imaju san da bez straha krenu u njegovo ostvarivanje.

„Moji počeci su bili veoma teški … moji prvi koraci u poslu su bili veoma mali, falilo mi je mnogo toga – truda znanja, smelosti, samopouzdanja. Ubrzo sam krupnim koracima krenula napred, oformila svoj posao i krenula da u svom gradu to izložim i predstavim tako da sam vrlo brzo bila primećena od lokalne samouprave i 2016. godine dobila priliku da učestvujem na danima srpske kulture u Istri, takođe sam imala čast i zadovoljstvo da budem deo projekta podsticanje i zapošljavanja mladih gde sam prepoznata opet kao mentor. Preko tog projekta sam osnažena da mlade pčelare u mom okruženju uvedem u posao i pomognem im da se osamostale. U životu je moguće prevazići svaku prepreku uz pozitivan stav i veru u sebe , te tako ukoliko mladi imaju neki poslovni projekat moj je savet da ulažu u svoje znanje bez straha od neuspeha, a rezultat će sam doći.”

Check Also

Pojeftinili i dizel i benzin

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je nove najveće maloprodajne cene goriva za period od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *