Volonteri Bojničkog call centra ovih dana obilaze stare kojima je pomoć neophodna

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Volonteri Call centra iz Bojnika, ovih dana imaju pune ruke posla.

Meštani iz okolnih sela i zaseoka koji nemaju ko da im pomogne, se javljaju centru, te su tako volonteri nedavno otišli da pomognu Đuraškoviću u zaseoku Gusinci, koji pripada selu Vujanovo.

Poziv je stigao od porodice Đurašković koja živi daleko i zbog vanredne situacije nisu mogli da dođu i obiđu svog rođaka. Starina Đurašković, zbog godina, mora da bude u izolaciji. Volonteri su ga posetili nekoliko puta i odneli mu neophodne namirnice i lekove.

U planinskim i potplaninskim selima ljudi žive u zaseocima ili mahalama. Često su u mahali samo po jedna ili dve kuće nastanjene i to starim i bolesnim ljudima. Njihove porodice žive u gradu i mnogi nemaju uslova da stare uzmu kod sebe, a često gorštaci ne žele u grad. Na teritoriji opštine Bojnik mnogo je takvih domova. O svima njima brine više od 35 geranto domaćica, a sada u vanrednoj situaciji pridružilo im se i preko 25 volontera. Ovo je jedan od njihovih uobičajenih zadataka, starom čoveku koji zbog godina i bolesti ne može u nabavku odneli su namirnice i lekove.

Zbog velikog broja staračkih domaćinstava, u kojima stari žive sami, broj poziva je veliki. Volonteri iz Bojnika i geranto domaćice daju sve od sebe da svima pomognu najbolje što mogu u ovoj situaciji.

Check Also

Meštani Čukljenika i Nakrivnja proslavili Uskrs uz bogat program u crkvi Svetog Nikole

Meštani Čukljenika i Nakrivnja su na najveći hrišćanski praznik Uskrs u crkvi Svetog Nikole u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *