Više od 200 vatrogasaca, žandarma i zaposlenih u “Srbija šume” gasi požar na Staroj Plani, zatražena pomoć od Rusije

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na gašenju požara na Staroj planini angažovano je više od 200 lјudi, vatrogasaca-spasilaca, pripadnika Žandarmerije, radnika „Srbija šuma“ i građana, a požarom nije ugroženo stanovništvo i imovina.

Gašenje požara otežava nepristupačan teren i velika nadmorska visina, zbog čega se do mesta gde gori šuma i rastinje ne može doći vatrogasnim vozilima.

Na gašenju požara angažovani su vatrogasci-spasioci iz Pirota, Niša, Dimitrovgrada, Babušnice, Zaječara, Leskovca, Smedereva, Pančeva, Jagodine, Šapca i Kruševaca. Požar na Staroj planini izbio je na bugarskoj strani odakle se proširio na teritoriju Republike Srbije.

U požarima koji su zahvatili Pčinjski okrug takođe nema ugroženog stanovništva i objekata, a na gašenju je angažovano više od 130  vatrogasaca-spasilaca iz Vranja, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kralјeva, Valјeva, Sremske Mitrovice, Niša i Leskovca. Požar se gasi u četiri sektora na teritoriji Bosilegrada, Trgovišta, Surdulice i Čestelina.

Na gašenju požara u Pčinjskom okrugu angažovana je i Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Predrag Marić najavio je danas da će u naredna dva dana u Srbiju stići letelica iz Ruske Federacije koja će pomoći u gašenju požara na Staroj planini.

Marić je u izjavi za televiziju “Pink” rekao da je upućen zvaničan dopis Ministarstvu za vanredne poslove Rusije kako bismo angažovali njihov najbolji avion za gašenje požara Iljušin-76, koji nosi 42 tone vode i ima 10 članova posade.

On je podvukao da trenutno nema ugroženog stanovništva, da je približno 200 ljudi angažovano na četiri sektora na Staroj planini, a u akciju gašenja požara uključiće se i dva helikoptera MUP-a.

Check Also

Dvojica osumnjičena za KD teška telesna povreda, jedan od napadača posle tuče oštrim predmetom više puta ubo drugog napadača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, brzim i efikasnim radom, a po nalogu Višeg javnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *