Dodeljene plakete, medalje i zahvalnice povodom nedelje Crvenog krsta

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Svečanoj sali Grada Leskovca danas su uručena priznanja od strane Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Leskovac.

Uručeno je 5 zlatnih znakova Crvenog krsta Srbije, 14 srebrnih, jedna medalja, kao i 3 priznanja od strane Crvenog krsta Leskovac.

Gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću pripao je srebrni znak Crvenog krsta Srbije i plaketu od strane Crvenog krsta Leskovac.

„Ponosan sam na činjenicu da i leskovački Crveni krst 141 godinu prati međunarodni pokret i time pruža podršku i lokalnoj samoupravi Grada Leskovca koja kontinuirano osluškuje potrebe zajednice i teži poboljšanju kvaliteta života svih naših sugrađana. Istakao bih da mi podržavamo Crveni krst za čiji rad izdvajamo 350 hiljada na mesečnom nivou, odnosno 4,2 miliona na godišnjem i 9 miliona dinara za funkcionisanje narodne kuhinje. Iskoristio bih ovu priliku da vam u nedelji Crvenog krsta čestitam na uspešnom radu i delovanju i da se vama, Crvenom krstu Leskovac, ali i Crvenog krstu Srbije, zahvalim što ste mi učinili čast da postanem deo vaše velike humane porodice,“ – kazao je tom prilikom gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović istakao je: „Pre svega, čast mi je, radostan sam i ponosan što se danas nalazim u Leskovcu u funkciji predsednika Crvenog krsta Srbije i što ćemo moći da u ime Crvenog krsta Srbije dodelimo priznanja ljudima koji su svojim humanim radom i aktivnostima doprineli da se ljudske tegobe umanje. Velika mi je čast što se nalazim u jednom u najvećih gradova Srbije, gradu sa najvećim brojem naseljenih mesta, u gradu koji poštuje svoj Crveni krst, pomaže svoj Crveni krst i koji je shvatio koliki je značaj i uloga Crvenog krsta za stanovništvo u lokalnim sredinama. Uzajamno poštovanje i podrška Grada Leskovca i Crvenog krsta Srbije je dobar primer saradnje i partnerskog odnosa za čitavu Srbiju.“

On je dodao da pomažući drugima u tom trenutku pomažemo sebi da budemo ljudi koji znaju svoju misiju, ne samo da zadovolje svoje interese nego da zadovolje potrebe i drugih. Na kraju se zahvalio Gradu Leskovcu i gradonačelniku Cvetanoviću na izvanrednoj saradnji i pomoći koju pruža Crvenom krstu, a Crveni krst će znati da se oduži.

Dobitnici srebrnog znaka Crvenog krsta Srbije su:

dr Goran Cvetanović
Cakić Nebojša
Miomir Nešić
Veroljub Trajković
Dr.Vladimir Colić
Miroslav Đorić
Jasmina Anđelković-Đorđević
Budimir Stojiljković
Milorad Gavrilović
Ivan Ilić
Svetlana Jovanović
Dragan Tasić
Dragan Milovanović
OŠ “Kosta Stamenković” Leskovac
Medicinska škola Leskovac.

Dobitnici zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije su:

Dr. Vlastimir Perić
Dragi Zdravković
Zorica Stanisavljević
OŠ “Vožd Karađorđe” Leskovac
Televizija Leskovac.
Medalja Crvenog krsta Srbije uručena je Vukašinu Stamenkoviću.

Ovom prilikom dodeljena su i priznanja Crvenog krsta Leskovac povodom obeležavanja 140 godina od osnivanja Crvenog krsta Leskovac.

Dobitnici ovog priznanja su:

  1. Prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije
  2. Vesna Milenović, dugogodišnji generalni sekretar Crvenog krsta Srbije
  3. dr Goran Cvetanović, gradonačelnik grada Leskovca.

Na samom kraju prisutnima se u ime dobitnika obratila Vesna Milenović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, koja se zahvalila na priznanju, zatim se zahvalila Gradu i gradonačelniku Cvetanoviću na pomoći i podršci i istakla da je na osnovu njegovih amandmana usvojen 2005. godine novi zakon.

„Mom dragom gradu Leskovcu želim prosperitet, da što više mladih i produktivnih ljudi, ali i penzionera, u kategoriji kada imaju više svog vremena da više daju za dobrobit svoga grada i njegovih stanovnika, bez dobre saradnje sa lokalnom samoupravom Crveni krst ne može da pruži svoj maksimum imajući u vidu zakonsku osnovu koja je svuda u svetu urađena po principima.“

Ona je tom prilikom u ime Crvenog krsta izrazila veliku zahvalnost na tome što je gradonačelnik Cvetanović prepoznao ulogu Crvenog krsta i sam je imao značajnu ulogu – dao je vrlo konkretan doprinos tokom donošenja zakona o Crvenom krstu Srbije 2005. godine kao opozicioni poslanik, kada je on trebalo da odrazi jednu realnost Srbije i mogućnosti da pravilno objedini i pravilno iskaže kapacitet koji mora da ima Crveni krst , ali takođe i vrstu potreba i izazova na koje Crveni krst mora da odgovori u društvu.

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 14 maj 2019

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *