ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE: Od 11 projekata vrednih 3,7 miliona 7 realizuju škole

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Svečanoj sali Grada Leskovca danad su uručeni ugovori o sufinansiranju projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Sredstvima iz budžeta Grada Leskovca biće finansirano ukupno 11 projekata čija je vrednost 3,7 miliona dinara, što je 200.000 više u odnosu na 2017. godinu kada je sa 3,5 miliona finansirano 12 projekata.

-Naša današnjica je nažalost obeležena akumulacijom ekoloških problema. Stoga je od izuzetne važnosti da se formira ekološka kultura i poveća svest o zaštiti životne sredine kako bi kvalitet života stanovništa bio bolji. Lokalna samouprava konstantno radi na uređenju grada. Do danas smo uklonili preko 300 divljih deponija i svakog vikenda uređujemo javne površine da bi grad bio čistiji i lepši, ali i da bismo našim sugrađanima pružili primer kako se treba odnositi prema okolini. Veliko zadovoljstvo mi predstavlja što od 11 projekata, 7 pripada našim školama. To pokazuje da su učenici i prosvetni radnici ekološki osvešćeni i da će ekološka kultura sa našim naraštajima rasti. Želim vam uspešnu realizaciju projekata i poručujem vam da će vas grad Leskovac uvek podržati na važnom putu očuvanja životne sredine i podizanja ekološke svesti.

U ime predstavnika škola i udruženja koji su danas dobili ugovore o finansiranju obratio se Miodrag Šmelcerović, profesor Visoke tehnološko umetničke strukovne škole, rekavši da je svest o očuvanju životne sredine jako važna i zahvalio se Lookalike samoupravi Grada Leskovca što podržava projekte iz oblasti ekologije.

-Drago mi je što lokalna samouprava ima razumevanja i prepoznala je 60-godišnju misiju koju ima prva visokoškolska ustanova na jugu Srbije. Mi obrazujemo kadrove iz oblasti zaštite životne sredine, zaštite na radu, modnom dizajnu i tekstilnom inženjerstvu. Izgradnja i uređenje eko-učionica doprineće poboljšanju kvaliteta naše nastave, a doprineće i povećanju kreativnosti naših studenata – istakao je Miodrag Šmelcerović.

Ugovore je podelila zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *