Muzička škola “Stanislav Binički” – jedan od brendova i ponos Leskovca

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Muzička škola “Stanislav Binički” postala je jedan od simbola i brendova Leskovca, a njeni učenici ponos čitavog grada.

Na predstavljanju škole u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanje direktorica Biljana Miljkovića predstavila je kratak hronološki put razvoja škole. Od zgrade u ulici Južnomoravskih brigada u kojoj je počela sa radom jula 1949. godina, preko zgrade Radio Leskovca do objekta u kome se danas nalazi, a u kome je nekada bilo leskobvačko porodilište, Muzička škola “Stanislav Binički” prešla je dugačak put i iznedrila desetine generacija uspešnih i priznatih umetnika i profesora.

Danas je u poseti Muzičkoj školi bio i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima, koji je naglasio da je lično kandidovao ovu instituciju za najviše gradsko priznanje – Oktobarsku nagradu Medalju.

-Sa ciljem da pospešimo rad talenata ove škole i omogućimo im što bolje uslove za školovanje, kojih ove godine u osnovnoj školi ima 703, a u srednjoj 126 učenika, do sada smo Muzičkoj školi poklonili 5 pianina. Svake godine lokalna samouprava izdvaja oko 500 hiljada dinara za nabavku ovog instrumenta, a ove godine, sredstva su uložena u reparaciju 2 polukoncertna klavira. Za pianina, i ove godine za reparaciju klavira odlučili smo se, jer svi učenici srednje škole moraju da koriste pianino kako bi stekli obrazovanje. Učenicima i predavačima u ovoj školi želim da nastave sa nizanjem uspeha, a svima nama da nastavimo da uživamo u njihovim koncertima – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Ovom prilikom najavljeni su dodatni napori na rekonstrukciji nekadašnjeg Doma JNA i njegovovom pretvaranju u modernu koncertnu dvoranu. Za ovaj projekat konkurisaće se za sredstva Evropske unije, a kao alternativa pokrenuta je inicijativa nekoliko gradova u Srbiji da Vlada u okviru projekata ulaganja u infrastrukturu sledćee godine uloži značajna sredstva u rekonstrukciju kulturnih ustanova širom zemlje.

Predstavljanje Muzičke škole “Stanislav Binički” i konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati OVDE.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *