Završeno asfaltiranje u Gložanu, radovi u većem broju mesnih zajednica u opštini Vlasotince

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Gložanu, u vlasotinačkoj opštini, asfaltirana je ulica koja prolazi pored osnovne škole, ukupne dužine 400m.

-Ova ulica je važna za bezbedno kretanje dece, pre svega. Prolazi pored škole i izlazi na  bivši magistralni put M9, današnji državni put prvog B reda. U prvom delu, dužine 150m širina kolovoza nije standardna – 4,5 m – jer je bilo nerešenih imovinskih odnosa i nije mogla da se uradi šira ulica, a u drugom delu dužine 250m njena širina je pet metara – kaže zamenik predsednika opštine Boško Stančić.

Vrednost investicije je oko 8 miliona dinara, finansirana je iz budžeta opštine Vlasotince, radove je, u roku, izvelo preduzeće AB kop iz Vlasotinca.

– Ovom ulicom praktično završavamo asfaltiranje u Gložanu. Biće uskoro gotovo i u Stajkovcu, a radi se i u drugim mesnim zajednicama jer nam je cilj da pokušamo da u svim selima „pokrijemo“ asfaltom sve ulice ili bar većinu njih. Radimo projektnu dokumentaciju za Komaricu, to je oko 12 km puta prema Ravnoj Dubravi i opštini Gadžin Han. Projekat će biti gotov za mesec dana i pokušaćemo da obezbedimo sredstva iz republike za to asfaltiranje. U planu su radovi i u Jakovljevu.  Generalno, želimo da poboljšamo putnu infrastrukturu u brdsko-planisnkim mestima ne samo nasipanjem kao do sada, nego da napravimo dobre kanale, da stavimo tucanik bar 10 cm i time bar malo dugotrajnije obezbedimo normalnu komunikaciju svih tih građana – najavio je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Check Also

Još jedna teretana na otvorenom iza Tehnološkog fakulteta

Leskovac je danas dobio još jednu teretanu na otvorenom koja se nalazi iza Tehnološkog fakulteta, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *