Izgradnja novih i renoviranje zgrada mesnih zajednica u 4 naselja (FOTO)

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima Donje i Gornje Dinkovce, Donje i Gornje Trnjane.

U ovim mesnim zajednicama renovirane su prostorije mesih zajednica koje, posebno u malim selima, imaju veliki značaj za lokalno stanovništvo.

Mesne zajednice su temelj jednog grada, a na izborima su naši sugrađani birali ljude koji će ih predstavljati i koji će se boriti za njihove interese. Grad je za adaptaciju zgrade mesne zajednice u Donjem Trnjanu izdvojio oko 400.000 dinara, za novu zgradu u Gornjem Trnjanu 450.000  koja za žitelje tog naseljenog mesta znači mnogo. U Gornjem Sinkovcu renovirana je star, oronula zgrada za šta je izdvojeno 650.000 dinara. Za prostoriju u Donjem Sinkovcu našli smo kompromisno rešenje, pa će ove prostoriej koristitii članovi saveta mesne zajednice ali i Fudbalskog kluba omladinac. Za ovaj projekat izdvojeno je 501.000 dinara, a u okviru projekta renovirano je i igralište za decu. Za par meseci posle izbora samo u ovom kraju 7 renoviranih, adaptiranih ili potpuno novih objekata za mesne zajednice. Ovi prostori služe i za sastanke, za dogovore, druženje, za igru dece.

-Objekat mesne zajednice je bio u jako lošem stanju, zidovi oronuli u jednom delu je i vlaga nanela štetu. Zahvalnost lokalnoj samoupravi i gradonačelniku što su izdvojili sredstva. Na mestu gde je bila stara zgrada mesne zajednice koaj je bila oronula i urušavala izgradili smo igralište za decu, sa odgovarajućim mobilijarom. Urađen je i potporni zid kako bi zaštitio ulaz u kasarnu – rekao je predsednik Mesne zajednice Donje Sinkovce Goran Pejić.

-Ova zgrada je bila nezavršena i dugo je stajala, Uz pomoć lokalne vlasti i meštana uspeli smo da završimo zgradu i da je stavimo u funkciju. Donje Trnjane ima blizu 100 kuća i oko 350 stanovnika. U ovom objektu se sada okupljaju i mladi, tako da ima jako veliki značaj za naše selo. U dva nivoa objekat ima 120 kvadrata – rekao je Živojin Kostić, predsednik Mesne zajednice Donje Trnjane.

-Ovde je bio zmijarnik, porušili smo to što je bilo, dobili pare i krenuli da gradimo novi objekat. To je samo jedna od stvari koja je urađena, mešu njima i kanal kroz selo koji sprečava poplave. Godinama ništa nije ulagano, sada smo osim kanala rešili i problem vodosnabdevanja. U Gornjem Trnjanu ima oko 40 domaćinstava, ne možemo mnogo da obezbedimo ali uvek dobijamo pomoć kada složno krenemo da radimo – kazao je Ljubomir Sokolović, predsednik Mesne zajednice Gornje Trnjane.

-Posle toliko godina dobili smo prelepu prostoriju, kao zgradu mesne zajednice. Sredstva je izdvojio grad, a želim da istaknem da je Gornje Sinkovce zahvaljujuči gradonačelniku Cvetanoviću rešilo i problem vodosnabdevanja. To samo pokazuju da nas lokalna samouprava tretira ravnopravno i jednako sa drugima, iako smo malo mesto – poručio je Vladimir Denić, član Saveta Mesne zajednice Gornje Sinkovce.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati klikom OVDE.

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *