ZAVRŠETAK OBILAZNICE Počelo rušenje objekata u Bulevaru Nikole Pašića

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U ulici Bulevar Nikole Pašića počelo je rušenje desetak objekata koji se nalaze na trasi buduće saobraćajnice u punom profilu.

Radovi se izvode u okviru realizacije projekta završetka obilaznice oko Leskovca koju će najvećim delom finansirati Vlada Srbije preko ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture što je nedavno prilikom boravka u Leskovcu potvrdila ministarka Zorana Mihajović.

-Ovaj projekat će imati veliki efekat na privredni razvoj Leskovca i Jablaničkog okruga. Proširenje i rekonstrukcija bulevara dovelo bi do preusmeravanja tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra, kao i do povećanja opšte bezbednosti saobraćaja, smanjenja zagađenja emisijom izduvnih gasova i bukom. Takođe poboljšaće se kvalitet saobraćajne komunikacije grada Leskovca i opština Bojnik, Lebane i Medveđa sa Koridorom 10. Projekat počinje radovima na rušenju postojećih izgrađenih objekata za koje je sproveden postupak eksproprijacije i za koje je isplaćeno oko 99 miliona dinara. Radovi na rušenju se izvode na osnovu rešenja o rušenju Građevinske inspekcije Gradske uprave grada Leskovca i rešenja o izvršenju izvršnih rešenja, a radove na rušenju izvodi preduzeće MP ”Baza Put plus“ iz Donjeg Sinkovca. Vrednost radova na rušenju u ovoj fazi je oko 3 miliona dinara. Odmah nakon uklanjanja ovih objekata pristupiće se polaganju visokonaponskog kabla do lokacije fabrike „Jura“, zbog čega se i krenulo sa rušenjem objekata koji su na projektovanoj trasi kabla i buduće saobraćajnice – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije povodom početka realizacije projekta rekonstrukcije i proširenja Bulevara Nikole Pašića od Niške ulice do ulice 28. marta.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *